Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Zapieczone kierownice zmiennej geometrii, nieszczelność vacum i dolotu, zanieczyszczony MAP sensor, przekłamująca przepływka.

jak bys mógł napisać koszy to by było dobrze - taki koles ze wsi naprawdę dobry mówił że co.. zaworki powietrza?

Opublikowano
regeneracja turbo [podstawowa] czyli czyszczenie, wymiana uszczelnień, wyważenie/doważenie to ok 600-800zł, przepływka 600zł + adaptacja, MAP ok 200zł.
Opublikowano
ale to nie jest jednoznaczna diagnoza, że to TO!!! To są jedynie możliwości twojego problemu którym należałoby się dokładniej przyjrzeć. Spokojnie :cool2: Przede wszystkim diagnoza INPĄ lub DISem w live data i będzie wszystko wiadomo.
Opublikowano
Dziś pojadę z swoją Nunią na tą diagnozę - sam jestem ciekaw - ale mi się jakoś wydaje że gdzieś jest nieszczelne oraz zasyfił mi turbo - bo przed wymianką Elektrozaworu - strasznie mi kopcił
Opublikowano

Już problem rozwiązany.Wystarczyło lekko odgiąc rurę bo chyba jak silnikiem rzucało przy tym jak chodził na 3 cylindry lekko się wygieła.

Dotykała do osłony termicznej.Już jest ok.

Zatankowałem chyba na jakiejś lipnej stacji.Nie przyśpiesza tak jak zawsze.Musze nalac BP Ultimate i powinno byc ok.

Pozdrowienia

Opublikowano

Witam wszystkich

Dziś odebrałem bunię - po 1,5 zimy i jazda buśiakami do pracy - zwała lekka

napiszę co u mnie się działo i napiszę ceny naprawy bo to też jest ważne wbrew pozorom w końcu BMW wszyscy wiemy będziemy mieli wydatki panowie

nie przyspiesz, nierówna praca, padnięta turbina

-Elektrozawór 500 zł

-przepływomiez 500 zł

-wężyki (podziurawione tak jak by iglami) nie wiem szacuje zmianę wszystkich na 400 zł

-wyszło mi to w sumie 1800 zł czyli tam wliczona usługa czyszczenie turbiny etc...

oprócz tego co jeszcze zmieniałem w mojej kochanej Malince ;)

-wkładka od zamka 450 zł od strony kierowcy

-laweta 500 zł

-znaczek BMW( komuś się nudziło) 120 zł

-pompa wtryskowa z regeneracją 2100zł

-opony zimowe 600 zł

TOTAL: 5570 zł

jak ktoś chce kupić moją malinkę to proszę o kontakt ;) za 23800 zł 320d sedan srebrny, 1999r 136 przejechane około 340000 tyś

• 1 rok później...