Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
komputer nie wykazał błędu i obie sondy pracuja w zakresie od 0-5v przy każdej predkości obrotowej silnika
Bandyci Mają Wszystko
Opublikowano
To może takie będzie i tyle? Nie wiem ale w lecie ja z ISem tankowałem 35L LPG, robiłem na tym prawie 350KM czyli 10L/100km a teraz w zimie robię ok 290 i jeszcze zdecydowanie więcej benzyny ucieka to widzisz jaka jest różnica zima/lato. Po zmianie termostatu ciut może spaść.
Opublikowano

witam Ludzie moze wy mnie pomozecie Od niedawna jestem posiadaczem e-36 320i coupe i problem polega na tym ze przy mojej spokojnej jezdzie auto w mieszanym cyklu pali 14-15 litrow!!!! bylem na analizie spalin i wyniki ma takie CO-4.69, HC-423, Co2-14.6, O2-0.25 Lambda-0.889

w drugim pomiarze CO-3.68, HC-267, CO2-14.8, O2-0.55, Lambda-0.923...Co moze byc przyczyna takiego spalania Dodam ze spaliny maja dziwny zapach jakby toksyczne czy cos Pozdr :mad2: :mad2:

Opublikowano
Panowie, po wymianie termostatu auto spaliło w trasie około 8l/100km, wiec to chyba dobry wynik? Testowanie odbyło sie przy temperaturze -11st C, na dodatek bagażnik jest obciążony 100kg odważnikami, aby dodać przyczepności tylnych kół. Dziękuje wszystkim za pomoc i za zaangażowanie. Pozdrawiam
Bandyci Mają Wszystko
Opublikowano
dodatek bagażnik jest obciążony 100kg odważnikami, aby dodać przyczepności tylnych kół.

to nie jest polonez ani 125p żeby go dociążać

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Wynik dobry, taki jaki ma być. A co do uciekania auta, pewnie marne opony, wiem bo kupiłem nowe w sklepie kormorany które zachowywały się porównywalnie jak letnie michelin :mad2: Po założeniu pirelli dopiero zobaczyłem co to opona zimowa która ora śnieg a nie się ślizga po nim.