Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem ma bmw e34 z silnikiem 2.0 l 24v vanos o mocy 150 km .mam ja juz 3 lata ale jak mi sie wydawalo ona jakas taka slaba zawsze byla niewiedzailem co moze byc . pare dni temu nawalil mi wyspszeglik kupilem nowy do tego modelu i okazalo sie ze niepasuje ze mam skrzynie biegów od starszego silnika 12 zaworowego . Czy mozliwe jest ze pszez ta skrzynie biegow ten samochód tak niedomaga ?? jaki to ma wplyw na dynamike tego auta ?? moze mi ktos podpowiedziec ???
Opublikowano
a ilo biegowa jest ta skrzynia?

skrzynia automatyczna?

5 biegowa manualna i nie ma innej opcji :twisted:

Daj numery tej skrzyni bo watpie ze komus sie chcialo przerabiac wybierak bo z M50 skrzynia od M20 jest przecylona ;)

Zreszta przelozenia sa nieznacznie inne raczej nie do zauwazenia twoim problemem jest za slaby silnik do ciezkiego klocka jakim jest e34 :lol:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
skrzynia 5 Biegowa manual numer skrzyni sprawdze za kilka dni jak bedzie wyjmowany wal pedny to napisze jaki numer. Tu sie zgodze ze jest to ciezkie auto ,ale mam znajomych co tez maja takie samo auto i ten sam silnik i lepiej chodza jak moje auto niewiem niemam pojecia co jest grane . Ktos grzebal pszy tym aucie i to sporo niedawno kupowalem zawieszenie pszednie i w sklepie poproszono mnie o podanie numeru vin podalem i okazalo sie ze zawieszenie jakie fabrycznie wyszlo jest aluminowe a umnie jest metalowe ???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
co do zawieszenia chodzi Ci pewnie o wahacze dolne. ja u siebie też miałem je aluminiowe, a założyłem stalowe, ja tam różnicy nie widzę w jeździe, ale widać w cenie :mrgreen:
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano

mam przepływomierz do tego silnika, chodził z moim M50B20 w 100% sprawny, silnik wyjęty bo robię swapa

skrzynia raczej nie będzie miała wpływu, prędzej bym zaglądnął do dyfra, jakie tam masz przełożenie, może ktoś wpakował jakiś dłuższy??

• 5 tygodni później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tu masz z VANOS'em

http://www.autopower.se/begagnatguiden/e36/bilder/m50b25vanos.jpg

silnik bez VANOS'a nie ma tej kuli z przodu silnika :wink:

http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam Dzieki za wyjasnienie co z tym vanosem . Mam ogromny wrecz problem i szukam kogos kto pomoze mi go rozwiazac . a doklodniej szukam silnika 2.0 l 24 v bez vanos na ospszecie bocha albo cy moze mi ktos podeslc linka z jakas niemiecka gielda aut uzywabych bo musze kupic motor .