Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, mam taka podobna sytuacje jaka widziałem wcześniej na forum ze "wsiada mi do betki pasażer zamyka drzwi i załamana SIE dwie kontrolki : nie zapietych pasów i poduszki, ale z czasem to zgaslo i tak w kółko a czasem wogole SIE nic nie pojawi tak jak by było wszystko ok" tak wiec pojechałem do ASO i mówią ze mata do wymiany , powiedzieli cenę 420zl + montaż i teraz zwracam SIE do was z prośba a bardziej z zapytaniem gdzie mogę taka dostać poza ASO i Allegro bo tam jej znaleźć nie mogę?

GG: 5149644

Kom. 794366256

mail. [email protected]

Facebook. www.facebook.com/michael.mode.mass.event

http://img.photobucket.com/albums/v299/xicethugx/coolguys.jpg

Opublikowano

nie polecam takiego rozwiazania- moj znajomy zrobil 10 lat temu taki "trick" w 3 letniej e46 328i i jadac nad morze mial wypadek gdzie poduszki pasazera nie wybuchly,- jechal z siostra, sedzina Sadu Okregowego w Pniu- zlamana miednica, reka, wstrzas mozgu, obrazenia twarzy itd

400 zl to nie tragedia, a wymienic nie musisz w ASO jezeli chcesz zaoszczedzic...

Ja wymienialem mate, czesto jezdze z zona, corka...- nie wybaczylbym sobie ze chcialem zaoszczedzic 420 zl....

Nastepna sprawa- podczas odsprzedazy auta- jak nie zaznaczysz ze zrobiles taki "trick" to jako kupiec jak bym to odkryl to nie odpuscilbym i sadzil sie z poprzednim wlascicielem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

13 lat temu nie było e46 produkowane ale to szczegół, to jest emulator maty pasażera czyli zamyka obwód powodując, że poduszka pasażera strzeli zawsze przy wypadku nawet jeżeli nie siedzi na miejscu pasażera. Nie wiem jak Ty ale jeżeli nie stać mnie na utrzymanie auta to je zmieniam na tańsze w utrzymaniu a cena 500 czy 600 zł za części i robocizne za elementy wpływające na bezpieczeństwo to raczej nie dużo.

Pzdr

Krzysztof
Opublikowano

"10 lat temu"- to przenosnia byla taka- bodajze w 2002r to bylo.

Auto kupione nowe w Salonie Smorawinski w Pniu, srebrne 328i.

Sama dioda tylko "wylacza" kontrolke co nie powoduje ze AirBag pasazera odpali,

jeszcze jakis kondensator trzeba tam wlutowac... na co i tak nikt nie da Ci gwarancji ze to zadziala...

Ja wymienilem mate co i innym radze.

Opublikowano
Jednak zalatwie to w ASO , lepiej niech wszystko leży jak potrzeba, wim ze mogę lutowac ale jednak wybiore wymianę maty :)

GG: 5149644

Kom. 794366256

mail. [email protected]

Facebook. www.facebook.com/michael.mode.mass.event

http://img.photobucket.com/albums/v299/xicethugx/coolguys.jpg

Opublikowano

Kup na allegro uzywany fotel pasazera "w szmacie" za 200pln, wyciagnij mate oddaj do tapicera, ktory Ci to za 100pln wymieni.

W Aso zaplacisz z wymiana pewnie z 800pln. Jest naprawde sporo roboty by zdjac tapicerke i porozginac metalowe kolka ktore ja mocuja do stelaza. Zeby dostac sie do maty trzeba wyjac fotele (=rozlaczyc aku), prozbierac pare plastikow. W ASO to pewnie 2 roboczogodziny.

Zapewne zloza Ci to na "srytytki", ktore po jakims czasie sie wytra.

Beste Maschine der Welt
Opublikowano
nie polecam takiego rozwiazania- moj znajomy zrobil 10 lat temu taki "trick" w 3 letniej e46 328i i jadac nad morze mial wypadek gdzie poduszki pasazera nie wybuchly,- jechal z siostra, sedzina Sadu Okregowego w Pniu- zlamana miednica, reka, wstrzas mozgu, obrazenia twarzy itd

400 zl to nie tragedia, a wymienic nie musisz w ASO jezeli chcesz zaoszczedzic...

Ja wymienialem mate, czesto jezdze z zona, corka...- nie wybaczylbym sobie ze chcialem zaoszczedzic 420 zl....

Nastepna sprawa- podczas odsprzedazy auta- jak nie zaznaczysz ze zrobiles taki "trick" to jako kupiec jak bym to odkryl to nie odpuscilbym i sadzil sie z poprzednim wlascicielem.

Panowie, zgadza się to nie jest najlepsze wyjście, ale takie się przewineło na forum to wskazałem.

Ja równiez miałem problem z matą - żona sięgała po torebkę z tyłu i kolanem uszkodziła mate - reakcja natychmiastowa - wyjazd do ASO FUS w Wawie i kupno maty 360PLN.

Fotel został wyjęty i zawieziony do tapicera, który wszystko naprawił i potem na komputer wykreslić błędy (niezapięta pasy / air bag)

Takiego samego jestem zdania - 500 PLN to nie są pieniądze w porównaniu z resztą utrzymania...

Tutorial, który wkleiłem innego autora powoduje to ,że air bag pasażera ZAWSZE jest włączony.