Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziś w trasie pojawił się dość spory problem, mianowicie fotel pasażera zaczął się sam ciągle opinać. Moja 320d jest w m pakiecie, fotele maja sporo regulacji ale elektryczne jest tylko opinanie boczne i to właśnie nawaliło ;/ Żeby czegoś nie spalić odpiąłem wtyczkę pod siedzeniem i teraz świeci kontrolka od pasów i poduszek :| Szukałem we wcześniejszych postach jakiejś odp i nic. Więc pisze bo mam nadziej ze to nic poważnego (jakiś styk nie łączy czy coś)

Proszę o pomoc.

Z góry dziekuje

Opublikowano

To jeszcze raz. Bo wygląda na to ze albo nikt nie miał takiego problemu albo problem jest źle opisany ?

Wolał bym się czegoś dowiedzieć zanim trafie do mechanika który tylko czeka żeby zarobić na być może błahej sprawie (mam nadzieje).

Opublikowano

Witaj, słuchaj jedyne słuszne wg mnie rozwiązanie na dowiedzenie sie o co chodzi to komputer...po co jeździć po mechanikach itp żeby grzebali wyciagali i cudowali...kontrolki od pasów i poduszek mogą oznacząć bardzo wiele różnych rzeczy..nic tylko podpiąć kompa i sprawdzić...(dla przykładu, gdy u mnie zaświeciły sie kontrolki od pasów i poduszki - po podlączeniu na kompa okazalo sie ze jakis czujnik uderzenia czy cos podobnego przy akumulatorze dał blad bo akumulator byl zbyt slabo zamocowany i jak wpadlem na rondo bokiem to musial sie poruszyc i ciach - kontrolki sie zapalily)...

Pozdrawiam.

Opublikowano
Cos nie uwaznie czytasz chyba, kolega ma kontrolki co jest oczywiste bo odlaczyl fotel ( wiec i air bag ) od wtyczki. Dlatego ze ( i to jest wlasnie problem ) fotel Mu sie sam "pompuje" ja bym pojechal do aso niech zdiagnozuja i potem dalej myslec.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
Cos nie uwaznie czytasz chyba, kolega ma kontrolki co jest oczywiste bo odlaczyl fotel ( wiec i air bag ) od wtyczki. Dlatego ze ( i to jest wlasnie problem ) fotel Mu sie sam "pompuje" ja bym pojechal do aso niech zdiagnozuja i potem dalej myslec.

Air bag i kontrolka zapiętych pasów poiawiło się, ponieważ odpiąłeś kostkę od maty siedziska pasażera

Opublikowano
Jeśli ciągle Ci pompuje to sprawdź ten boczny przycisk od pompowania ,może dostał się tam jaki brud i przełącznik nie odbija ( jest ciągłe zasilanie).
Opublikowano

no na ten przycisk pierwsze patrzyłem, działa normalnie, nie jest zablokowany...

na początku działo się to tak ze się fotel zacisnął po czym pasażer go rozpompował i po chwili (ok 5min) znowu się zaciskał a teraz zanim go odłączyłem to cały czas pompuje ;/

jestem wstępnie umówiony z elektronikiem na poniedziałek

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawa rozwiązana.

Koszt 80 zł

Nawalił ten przycisk, udało się go naprawić. Trzeba było jeszcze błędy pokasować.

Dzięki wszystkim którzy starali się pomóc.