Skocz do zawartości

niejedzie na gazie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam .mam problem.dziś strzelił mi na gazie[pierwszy raz od 25tyś.km]i wogóle pierwszy raz od montażu.antywybuch nie spadł,przepływka cała,pozatym na benzynie normalnie jeżdzi,ale na gazie tylko chodzi na wolnych obrotach.jak dodam gazu[na gazie] to wygląda na to jakby tylko dostawał dawkę na wolne obroty,tak do1.5 tyś. a potem go dusi,no i strzela w tłumik.wygląda to tak jakby lewe powietrze łapał.ale dlaczego chodzi na benzynie? a na gazie nie?.proszę o pomoc bo jestem od domu 600km,a różnica gaz-benzyna robi swoje więc może uda mi się to naprawić z waszą pomocą! :modlitwa:
klepało ale przestało!!!
Opublikowano
Sprawdz wszystkie przewody czy żaden sie chocaż delikatnie nie obsunął może z silniczka krokowego.U kolegi po strzeleniu rozpinał sie filtr powietrza.Musisz wszystko dokładnie posprawdzać
Opublikowano

No niestety wyglada na to że padł ci reduktor (innaczej parownik) - a dokładnie membrama w nim. Samą membramę można wymienić- koszta około 120-150PLN zależnie od zakładu gazowego choć nie wszystkie podejmują się takiej operacji (na tym też polega regeneracja reduktora) badz w gre wchodzi zakup nowego reduktora - koszta około 300 PLN (mniej więcej) - no chyba że masz go jeszcze na gwarancji ale z tego co wiem to dają na nie rok bądz własnie 25 albo 20 tyś km.

Jedyna moja rada - pędzić na benzynie a potem udać sie do gazownika.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
dzięki !wszystko posprawdzłem i wygląda na to że padł reduktor.rano lałem benzyne; :? niesamowite wrażenie!.pozdro :norty:
klepało ale przestało!!!
Opublikowano
Miałem u siebie to samo. Strzelił na gazie, brak mocy, chodził na wolnych jakby bez jednego gara, ledwo dało się nim ruszyć i powolutku doczłapać. Na drugi dzień pojechałem do serwisu, okazało się, że gaz cofnął się na przepływomierzu i wystrzeliło na puszcze filtr powietrza. Założyli mi nowe sprzączki od obudowy filtra, naprawili przepływomierz i wszystko grało......ale nie na długo. Parę dni później jechałem na trasie i pech chciał, że akurat wyprzedzałem Tira i na przyspieszeniu znowu strzelił, ratowanie się poboczem, strach w oczach i wogóle....później strzelił mi jeszcze 2 razy i od tamtego momentu nie jeżdżę na GAZIE :!: Teraz wybieram się do gazownika póki jeszcze na gwarancji, chociaż odkładam to wciąż, bo gazownik co instalował jest pod Poznaniem a ja mam do niego jakieś 500km :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Teraz wybieram się do gazownika póki jeszcze na gwarancji, chociaż odkładam to wciąż, bo gazownik co instalował jest pod Poznaniem a ja mam do niego jakieś 500km :(

Dobre! Istalować gaz 500km od miejsca zamieszkania, biorąc pod uwagę, że czasami do gazownika trzeba skoczyć (co widać na powyższym przykładzie)...

Kai
Opublikowano
Dobre! Istalować gaz 500km od miejsca zamieszkania, biorąc pod uwagę, że czasami do gazownika trzeba skoczyć (co widać na powyższym przykładzie)...

taniej będzie załatwić sprawę u siebie :cool2:

1. Gaz zamontował poprzedni właściciel.

2. Do poprzedniego właściciela i tak się wybieram po zwrot kasy za rozrząd , który niby miał być nowy i gwarancja na 40 tys. km, ale sie niestety sypnął i to w pore przy okazji wymiany pompy wodnej...

a gdybym nie miał jechać to i tak taniej będzie robić gaz na miejscu, biorąc pod uwagę ilość km i koszta dojazdu i powrotu.

A tak apropos to macie jakiegoś gazownika (dobry markowy warsztat instalacyjny) do polecenia??

pozdrawiam

Opublikowano
witam.a jednak nie parownik.porozbierałem wszystko łącznie z kolektorem :mrgreen: .okazało się że wypadł pierścień na przejściu z filtru na przepływomierz.był pęknięty.pojechalem do gościa który mi montował i w ramach gwarancji wymienił mi go a przy okazji filtr gazu.teraz jeżdzi tak jak dawniej.pozdro :norty:
klepało ale przestało!!!