Skocz do zawartości

niejedzie na gazie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam .mam problem.dziś strzelił mi na gazie[pierwszy raz od 25tyś.km]i wogóle pierwszy raz od montażu.antywybuch nie spadł,przepływka cała,pozatym na benzynie normalnie jeżdzi,ale na gazie tylko chodzi na wolnych obrotach.jak dodam gazu[na gazie] to wygląda na to jakby tylko dostawał dawkę na wolne obroty,tak do1.5 tyś. a potem go dusi,no i strzela w tłumik.wygląda to tak jakby lewe powietrze łapał.ale dlaczego chodzi na benzynie? a na gazie nie?.proszę o pomoc bo jestem od domu 600km,a różnica gaz-benzyna robi swoje więc może uda mi się to naprawić z waszą pomocą! :modlitwa:
klepało ale przestało!!!
Opublikowano
Sprawdz wszystkie przewody czy żaden sie chocaż delikatnie nie obsunął może z silniczka krokowego.U kolegi po strzeleniu rozpinał sie filtr powietrza.Musisz wszystko dokładnie posprawdzać
Opublikowano

No niestety wyglada na to że padł ci reduktor (innaczej parownik) - a dokładnie membrama w nim. Samą membramę można wymienić- koszta około 120-150PLN zależnie od zakładu gazowego choć nie wszystkie podejmują się takiej operacji (na tym też polega regeneracja reduktora) badz w gre wchodzi zakup nowego reduktora - koszta około 300 PLN (mniej więcej) - no chyba że masz go jeszcze na gwarancji ale z tego co wiem to dają na nie rok bądz własnie 25 albo 20 tyś km.

Jedyna moja rada - pędzić na benzynie a potem udać sie do gazownika.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
  • Autor
dzięki !wszystko posprawdzłem i wygląda na to że padł reduktor.rano lałem benzyne; :? niesamowite wrażenie!.pozdro :norty:
klepało ale przestało!!!
Opublikowano
Miałem u siebie to samo. Strzelił na gazie, brak mocy, chodził na wolnych jakby bez jednego gara, ledwo dało się nim ruszyć i powolutku doczłapać. Na drugi dzień pojechałem do serwisu, okazało się, że gaz cofnął się na przepływomierzu i wystrzeliło na puszcze filtr powietrza. Założyli mi nowe sprzączki od obudowy filtra, naprawili przepływomierz i wszystko grało......ale nie na długo. Parę dni później jechałem na trasie i pech chciał, że akurat wyprzedzałem Tira i na przyspieszeniu znowu strzelił, ratowanie się poboczem, strach w oczach i wogóle....później strzelił mi jeszcze 2 razy i od tamtego momentu nie jeżdżę na GAZIE :!: Teraz wybieram się do gazownika póki jeszcze na gwarancji, chociaż odkładam to wciąż, bo gazownik co instalował jest pod Poznaniem a ja mam do niego jakieś 500km :(
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Teraz wybieram się do gazownika póki jeszcze na gwarancji, chociaż odkładam to wciąż, bo gazownik co instalował jest pod Poznaniem a ja mam do niego jakieś 500km :(

Dobre! Istalować gaz 500km od miejsca zamieszkania, biorąc pod uwagę, że czasami do gazownika trzeba skoczyć (co widać na powyższym przykładzie)...

Kai
Opublikowano
taniej będzie załatwić sprawę u siebie :cool2:

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Dobre! Istalować gaz 500km od miejsca zamieszkania, biorąc pod uwagę, że czasami do gazownika trzeba skoczyć (co widać na powyższym przykładzie)...

taniej będzie załatwić sprawę u siebie :cool2:

1. Gaz zamontował poprzedni właściciel.

2. Do poprzedniego właściciela i tak się wybieram po zwrot kasy za rozrząd , który niby miał być nowy i gwarancja na 40 tys. km, ale sie niestety sypnął i to w pore przy okazji wymiany pompy wodnej...

a gdybym nie miał jechać to i tak taniej będzie robić gaz na miejscu, biorąc pod uwagę ilość km i koszta dojazdu i powrotu.

A tak apropos to macie jakiegoś gazownika (dobry markowy warsztat instalacyjny) do polecenia??

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
witam.a jednak nie parownik.porozbierałem wszystko łącznie z kolektorem :mrgreen: .okazało się że wypadł pierścień na przejściu z filtru na przepływomierz.był pęknięty.pojechalem do gościa który mi montował i w ramach gwarancji wymienił mi go a przy okazji filtr gazu.teraz jeżdzi tak jak dawniej.pozdro :norty:
klepało ale przestało!!!