Skocz do zawartości

Dziwna sytuacja po czyszczeniu silnika krokowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niedawno wyczyściłem silniczek krokowy bo troszkę mi falowała na gazie a czysty on nie był.Czyściłem specyfikiem do mycia silników.Po założeniu silniczka do czasu złapania pełnej temp wszysko jest ok ale po nagrzaniu sie obroty stają na 2tys i nie chcą same schodzic.Muszę ja to zrobić.

Co mogło się stać.Dodam że wczesniej było dobrze.Mam jechać do gazowników??????

Opublikowano
Hey, moze sie zacial, albo jezeli masz krokowiec w ksztalcie T , to moze odwrotnie go wlozyles, ja tak kiedys zrobilem przez pomylke i tez staly na 2000 tys, po calym dniu jezdzie dopiero zobaczylem ze jakos za dobrze chodzi :P
Opublikowano
Jak go wkładałem to faktycznie odwrotnie założyłem ale wtedy to obroty miałem 4tys ale teraz jest dobrze założony i mam wrażenie jakby się zacinał i co dziwniejsze pokazuje sie to jak już sie silnik dobrze rozgrzeje
Opublikowano

musisz po prostu na nowo "zaprogramowac" silniczek krokowy.

pokazac mu jego wlasciwe polozenie przy wolnych obrotach.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
silnik krokowy najlepiej wrzucic do benzyny ekstrakcyjnej na 24 godziny, takim przemywaniem "online" nic nie zdziałamy, bo brudu nie rozpuścisz w pare minut. Po takim przemyciu dobowym jescze nalezy go wybełtac z tej benzynie i daje głowe ze cos wyleci z niego

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Bełtanie w benzynie na wiele się nie zda. Trzeba krokowca niestety rozebrać. Nie zapominajcie o czystości komutatora i szczotek. Wiem coś na ten temat i wierzcie mi, tam dopiero syf się odkłada. A jak jest syf to kiepski styk szczotek z komutatorem, iskrzenie i potem efekty na obrotach.
Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.