Skocz do zawartości

525 TDS, Obroty rosną, silnik nie przyspiesza.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio zauważyłem jakiś problem. Za pierwszym razem myślałem, że to przez śliską nawierzchnię, ale jednak to nie to... :worried:

Otóż jadę np. na 5 biegu, wciskam gaz mocniej i od 2tyś obrotów nagle idą bardzo szybko w górę, silnik szybciej się kręci, ale nie jade szybciej, to uczucie jakby koła buksowały. Lekko odpuszczam gaz i lekko szarpnie i już jest ok. Na 4 biegu podobnie. Gaz do dechy, obroty rosną, ale coś jakby się ślizga. Zna ktoś przyczynę tego?

Dodatkowo mam taki problem z oświetleniem światła przeciwmgłowego- nie zapalają się, kontrolkna na desce świeci się, że są włączone, podłączenie też jest okej, żarówki dobre, bezpieczniki nie spalone.

Tak samo jest z 3cim światłem stopu.

Proszę o pomoc. Najważniejsze to co z tym przyspieszeniem.

Opublikowano
ślizga się sprzegło Panie Kolego.W momencie kiedy szybko przyspieszasz nie jest w stanie przenieść mocy.A co do problemów ze światłami,zobacz czy wiązka kabinowa nie jest przecięta gdzieś w okolicy kanapy
Opublikowano

Czyli nie wciskać mocno gazu? I nie będzie problemu? Czy jest to do naprawy... Chociaż wcześniej takiego problemu nie zauważyłem :) Dzięki za odp.

Ok sprawdzę wiązkę, wygląda jakoś charakterystycznie?

Opublikowano

jeżeli wciskając powoli auto normalnie jedzie to tarcza+docisk+łożysko do wymiany.Można jeździć,ale jest to dość niebezpieczne szczególnie kiedy jedzie się z dużym obciążeniem lub pod ostrą górkę

Co do wiązki to nie pamiętam już z której strony auta leci(wydaje i się że po przeciwnej niż wlew paliwa),możesz także kupić takie cudo jak miernik który sygnalizuje czy w przewodzie jest prąd(koszt z 30 zł).I lecisz wzdłuż wybranego przewodu do momentu aż czujnik zamilknie.

Szukaj także odcisków na przewodach itd,może jakiś plastik albo kanapa.Ewentualnie przewody w przelotce klapy

Opublikowano
Aj :mad2:

W jakich granicach to jest koszt? 200/ 400zł?

Sprzegło LUK ok 480-490 zl

Sachsa ok 650 zl

zawsze cos taniej idzie wyrwac ceny na szybko z allegro

Wymina 250- 350 zl zaleznie u kogo

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D