Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
byłem ciekaw czy ABS mam bo wyczytałem ze w tym aucie jest i nawet przekaźniki z napisem ABS mam w skrzynce, ale chciałem sprawdzić osobiście i dziś na mokrej nawierzchni jak nacisnąłem mocno hamulec to auto jechało na poślizgu. To znaczy ze abs nie działa ? Dodam że cały czas miga mi czerwona lampka na desce "kółko z wykrzyknikiem" to chyba od hamulców albo od absu jest.
Opublikowano
kółko z wykrzyknikiem oznacza iż masz coś nie tak z układem hamulcowym(nie myl z kończącymi się klockami bo od tego jest inna kontrolka) zacznij od sprawdzenia stanu płynu i czy nadaje się jeszcze do jazdy.Co do ABSu jest za to odpowiedzianla żółta kontrolka z Napisem ABS.Czy świeci wogole ona u Ciebie?Czy pedał hamulca podczas hamowania odbijał?
Opublikowano

nie widziałem takiej kontrolki ABS (Ale to może być wina spalonej kontrolki?). A hamulec nie odbijał.

Dodam ze jak byłem kiedyś na stacji diagnostycznej to gość mówił ze prawe tylne kolo nie hamuje albo że słabo hamuje (dokładnie nie pamiętam).