Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. problem mam taki jadąc na najwyższym biegu stałą prędkością 80km auto zachowuję się tak jak by przerywał silnik, po 120 przestaje,, ale jak wcisnę gaz w podłogę przyspiesza ale szarpię potem spokój autko bmw e39 530d automat,miałem już tan problem po wymianie jeża ustąpiło, a teraz to już nie wiem,wymiana była ok 3 miesięcy temu
Opublikowano

z tym jeżem to przypadek

musiałbyś to dać zdiagnozować bo albo wtrysk sterujący albo któryś z czujników

Opublikowano
witam kolego sprawdz wtyczke na tej listwie(szynie)paliwa ona z tyłu za silnikiem jest u mnie tez szarpało i dopiero jak ja odpiełem i troche tam wyczysciłem a we wtyczce podgiełem te blaszki to ustąpiło a objawy miałem identyko co ty szarpanie jadąc ze stałą prędkoscia i czasami przy przyspieszaniu po przeczyszczeniu chodzi do tej pory mozna tez oczywiscie wymienic na nową chyba najlepiej by było ale zacznij od tego moze akurat u ciebie jest to samo pzdr.
Opublikowano
Jest to mala , prostokatna wtyczka po stronie kierowcy , patrzac od przodu samochodu ZA silnikiem . Po zdjeciu oslon zajrzyj tam i ja zobaczydz , przy wyjmowaniu uwazaj na zatrzask bo potrafia latwo sie ulamac. Jak juz wyciagniesz to delikatnie przeczysc styki i delikatnie podoginaj ( np. igla), a potem pruba . Powodzenia.
Opublikowano
niestety wszystko oki wtryski ,turbina, pompy itp ta wtyczka też mechanior po przejechaniu się stwierdził że to od wału, łącznik czy coś jutro oddaje auto do mechaniora.może ktoś coś podpowie>? dzięki
  • 1 miesiąc temu...