Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj wymieniając filtr paliwa przez przypadek dokonałem makabrycznego odkrycia pod maską mojej e46 przed liftem, a mianowicie 4 wtryskiwacz trzyma się tylko na jednej szpilce. Ta ostatnia jest urwana równo z górną powierzchnią wtryskiwacza. silnik oczywiście uwalony ropą. Szpilka musiała pęknąć nie dawno gdyż wcześniej jak czyściłem kolektor to było ok.

Pytanie do was czy to jest "normalne" w bmw że szpilki same z siebie strzelają, czy ktoś przerabiał już taki przypadek?

Jak najlepiej wykręcić taką szpilkę? Czy powinienem wymienić jedną czy obydwie, a może wszystkie? samochód jest z 2001 roku ma najechane 236tys.

Pozdrawiam,

Maciek

Sprzedaje swoją perełkę, jak ktoś zainteresowany to pw.

Opublikowano

w serwisie mi powiedzieli że mogą tylko sprzedać komplet bo tyle jest w paczce, cena 129zł czas realizacji do 5 dni bo z Niemiec muszą ściągać. wtrysk będę i tak wyjmował, tylko się martwię czy ta szpilka nie będzie zapieczona, strasznie cienkie te szpilki. a może wiecie gdzie można dostać taką szpilkę, może ktoś ma do odsprzedania?

A jaki tam jest gwint? może da się ją zastąpić śrubą utwardzoną?

Pozdrawiam,

Maciek

Sprzedaje swoją perełkę, jak ktoś zainteresowany to pw.

Opublikowano

No to ładną cenę Ci strzelili :duh: kup używaną i też będzie dobrze. Szpilki same w sobie stawiają opór, ale dają się spokojnie wykręcić. Nie kombinowałbym z zastąpieniem! Ori to Ori! To jest nr 4 ze schematu poniżej:

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=11_2092&hg=11&fg=15

Aha i pamiętaj, że jak będziesz dokręcał już jarzmo to nie przeginaj z siłą bo zerwiesz gwint nakrętki i znowu będzie problem.