Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem u siebie w compakcie polegajacy na tym iż wieje mi caly czas powietrze kiedy jade nawet kiedy ustawie na 0 dalej wieje wentylator sie nie kreci na 100% nie wiem jaka jest tego przyczyna,,myslałem wczesniej ze jest to spowodowane brakiem filtrow kabinowych(okrągłych) filtry zalozylem ale jest bez zmian..tak jakby gdzies powietrze z zewnątrz dostawalo sie bezposrednio do ukladu ogrzewania...moze ktos mial podobny problem??
Opublikowano
Ale wieje bardzo czy w miarę delikatnie? U mnie jadąc z większą prędkością przy ustawieniu np na szybę też czuć że leci powietrze, dopiero przy ustawieniu nawiewu na kratki i pozamykaniu ich powietrze nie leci :mrgreen: Może ten typ tak ma że sobie lekko puszcza powietrze, niech się jeszcze ktoś wypowie co ma compakta. Chyba że elektrozawór ma coś do tego...
Opublikowano
U mnie w E46 jest podobny problem, nawet jak wylacze zaplon to od czasu do czasu wentylator zalancza sie, w moim przypadku wine za to ponosi rezystor (jeż) dmuchawy.
Opublikowano
Ale wieje bardzo czy w miarę delikatnie? U mnie jadąc z większą prędkością przy ustawieniu np na szybę też czuć że leci powietrze, dopiero przy ustawieniu nawiewu na kratki i pozamykaniu ich powietrze nie leci :mrgreen: Może ten typ tak ma że sobie lekko puszcza powietrze, niech się jeszcze ktoś wypowie co ma compakta. Chyba że elektrozawór ma coś do tego...

czym szybciej jade tym mocniej..wieje....dziwna sprawa....elektrozawor chyba nic do tego nie ma....moze gdzies jakas uszczelka poszła juz sam nie wiem.......uzytkownicy e36 compact a jak jest u was???

Opublikowano

Witam

W każdym aucie tak jest... no może poza E30, gdzie można zamknąć suwakiem dopływ z każdego tunelu nawiewu.

Nawet jeśli masz wyłączoną dmuchawę, to powietrze nadal wpada do układu wentylacji i przez aktualnie ustawiony nawiew (nogi/szyba/fejs) dalej do wnętrza. Jeśli masz klimę, to ustaw obieg wewnętrzny, może to coś da.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png