Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,jestem nowy na forum, panowie mam pytanie odnosnie e39, mam mozliwosc zakupu takiego auta w wersji kombi i z automatyczna skrzynia biegów, przebieg 260 tys., rok 2000, silnik 2.5 Ogólnie autko mi się podoba, natomiast chcialbym spytac kogos kto ma takie auto czy:

1. jest sens kupować z takim przebiegiem?

2. automat nie stwarza problemów?

3. jak maja sie sprawy z usterkowością tego modelu?

4. czy można śmiało zagazować ten silnik?

Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam.

Posiadam taką Becie już dwa i pół roku.

Kupiłem ją już zagazowaną od roku.

Autko sprawuje się idealnie. Przez ten czas wymieniłem tylko wahacz przedni jeden tylny łącznik stabilizatora tarcze i klocki. Nic się nie psuje nawet gazu nie regulowałem. Autko ma teraz 205 000 przelotu. Skrzynia w Tiptroniku sprawuje się idealnie. Spalanie ma tylko trochę za duże bo około 18l gazu tylko w mieście na odcinkach 5-6 km. Trasa przy 140 160 14 litrów przy 100 120 nawet 12. Szczerze polecam ten model.

Opublikowano
ja ogolnie tez jestem zadowolony ale wiecej rzeczy wymienilem :D pompa wody amorki przod wahacz i laczniki przod tujeje gornych wahaczy filtry wszystkie dolewalem olej do skrzyni automatycznej musze jeszcze reczny hamulec zrobic.regulacje co roku robie gazu plus wymiana filterkow.Polecam silnik 2.8 lub 3.0 pozdrawiam.