Skocz do zawartości

318i Dziwny włącznik i luzy w kierownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie od czego jest włącznik, który znajduje się między przełącznikami przedniej i tylnej lewej szyby, jest nie opisany jak go wciskam nie zauważyłem żeby co się stało?Jeszcze jeden problem to kierownica ma luzy w górę i w dół, luz występuje na całej długości od kierownicy do maglownicy(chyba dobrze napisałem), da rade to jakoś wyeliminować?

Z góry dzięki za odpowiedź

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

Przełącznik, zapewne jest od blokowania w drzwiach z tyłu ,włączników otwarcia szyb. ( Coś jak w reklamie IKEA -czyli... "ty tu rządzisz") :lol:

Co do luzu... masz regulowaną kolumnę kierownicy ?

Różnie ludzie interpretują niektóre zjawiska, więc nie wiem dokładnie co Ty uznajesz jako luz.?

Opublikowano

Co do guziczka to tak jak kolega wyzej pisze.

A co do kolumny to sprawdz krzyżak oraz to czy kierownica jest prawidłowo dokręcona na frezie oraz czy jest dobrze dokręcona na łaczeniu kolumna-przekładnia

Opublikowano
A no tak to może być od tego, tyle że teoretycznie mam elektryczne tylne szyby a praktycznie na korbkę.Jeśli chodzi o kierownice to nie mam regulowanej, mogę całą kolumną ruszać w górę i w dół nie są to duże luzy ale trochę to denerwuję