Skocz do zawartości

Felgi Sternspeiche 138 - gdzie produkowane?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam pytanie odnośnie oryginalnych felg BMW Sternspeiche 138. Otóż przy zakupie auta (3 lata temu) dealer dołożył "gratis" jeden komplet kół (auto stało na 16stkach gdy przyjechalo z BMW AG), zaś za drugi komplet musieliśmy zapłacić. Oba komplety to te same felgi - Sternspeiche 138.

Wraz ze zmianą kół na zimowe odkryłem, że na kilku (mam na myśli sumarycznie lato+zima) z nich jest napis "China", na kilku "Austria", a na pozostałych "Italy".

I teraz moje pytanie: czy wiecie, gdzie i przez kogo ten model felg był produkowany?

Martwi mnie fakt, że wiadomo jakiego pochodzenia są podróby popularne na allegro (Włochy albo Chiny). Dodatkowo, prostowaliśmy już 2 sztuki, któreś z pozostałych są prawdopodobnie również skrzywione. Wiem, że stan dróg etc i może i ma prawo to się stać, ale z drugiej strony tyle się słyszy na forum o krzywych "chinolach".

Tylko darujcie sobie komentarze typu "gościu, po 3 latach na to wpadłeś?".

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
Czyli na odwrocie felg powinno być nabite "Poland" ? Ma ktoś fotki tego? Czyli China, Austria i Italy - to wszystko to podróby? :(
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
Też miałem podobną sytuację w swoim zestawie, posiadałem 2 komplety na takich felgach (zima/lato), również 4 sztuki zimówek zakupione razem z samochodem w DE (koła z salonu) miały napis "China" :shock: Aczkolwiek niczym się nie różniły i były równie wytrzymałe. Teraz mam lato 18" model 135 i wszystkie są "Austria" :) Pozdr!
Opublikowano

Zarowno na moich felgach 166M (takie z M5) jak i "sternspeiche 124" sa napisy "BBS" i "Germany".

Szczerze mowiac, to watpie, zeby prawdziwe felgi z BMW pochodzily z Chin... Ale moze sie myle... :)

pozdrowienia

Krzysztof