Skocz do zawartości

320 d Czy to koło pasowe ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów . Ostatnio miałem problem z piszczącymi paskami dziś wymieniłem ten krótszy od klimy i wszystko wróciło do normy . Zauważyłem jednak pęknięcie na gumie koła które napędza obydwa paski ... ( CZy to koło pasowe ? ) .
Opublikowano
Niby użyłem szukajki i nic nie znalazłem szukam i szukam dalej i wychodzi na to że to jednak koło pasowe ...ech . Wystarczyło trochę cierpliwości . Lecz u mnie nie słychać ani też nie czuć żadnych wibracji , drążek zmiany biegów też ok nie drga . Pewnie to początkowe stadium zużywającego się koła... . Jednak nie ma co ryzykować ! , w przyszłym tygodniu zabieram się za wymianę...
Opublikowano
Niestety to koło pasowe... ech . Zdjęcie mnie w tym utwierdziło . Nawet Pęknięcie wygląda prawie tak samo , u mnie może trochę mniej . Mam jeszcze pytanie jakie są konsekwencje urwania koła pasowego podczas jazdy ? . Pozdrawiam Kostek .
Opublikowano

Witam.

Kiedyś padło mi koło 320 D, konsekwencji nie było żadnych oprócz tego że musiałem zostać ściągnięty na linie do warsztatu.

Jeżeli patrzysz na kręcące się koło podczas pracy silnika, koło nie może posiadać bicia w osi.

Opublikowano
W poniedziałek jeszcze raz rozbiorę i dokładnie zobaczę czy posiada bicie moje koło jeśli nie będzie tragedii to jeszcze w tym tygodniu będę jeździł autem skoro nie ma konsekwencji . chociaż z drugiej strony może chyba paski urwać ... a są nowe trochę szkoda .
Opublikowano
Pasek alternatora zmieniłem ok 2 tygodnie temu a klimatyzacji w tym tygodniu więc są nowe . Nie kosztowały dużych pieniędzy jednak chyba nie będę ich ruszał puki co . Zajmę się samym kołem pasowym ech prawie 500 zł nowe koło corteco będzie kosztować...