Skocz do zawartości

330i touring zbiornik spryskiwacza tylnej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozumiem że zbiornik na płyn do spryskiwacza tylnej szyby nie jest monitorowany jeżeli chodzi o poziom zawartości.

Jak więc sprawdzić w ludzki sposób stan jego zapełnienia ? I od czego jest ten karbowany wężyk ?

Opublikowano

No właśnie ja też się za to zabieram a że obecne auto mam niedługo stąd te pytanie.

Trochę to dziwne że nie idzie sprawdzić jego stanu bo jak wiadomo te pompki lubią się zacierać jak pracują na sucho.

A wie ktoś może od czego jest ten wężyk karbowany nr15 ? Taki czarny przyczepiony z boku.

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=EN51&mospid=47673&btnr=61_1283&hg=61&fg=45

Opublikowano

Dziś rano było pogodnie więc zszedłem do garażu i odpowiedziałem na swoje pytania.

Sprawdzić poziom można jedynie ściągając ten "kubraczek" przykrywający zbiornik.

Brak monitorowania stanu płynu przez elektronikę.

A ten karbowany przewód nr 15 to po prostu (co nie wynika z rysunku) wężyk który jest podłączony bezpośrednio do pompki i być może gdzieś dalej przechodzi w wężyk nr 12.