Skocz do zawartości

STUKANIE W SILNIKU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie wiecie o co chodzi, troszke dostala po nieniedlugim czasie zaczelo cos stukac, co podejrzewacie? cisnienie jest kontrolka od smarowania sie nie swieci. na wolnych obrotach chodzi po dodaniu gazu stukanie sie zwieksza
Opublikowano

jakie to stukanie? skąd dochodzi z góry czy dołu silnika?

tak na szybko to możesz sprawdzić czy czasem dźwigienka zaworowa nie pękła zajmie to ze 30 minut. Poza tym zobacz czy masz dobrze rozrząd ustawiony

Pozdrawiam

Opublikowano
jaki silnik? jesli by pekla dzwigienka(mi pekla w m20b20 dolotowa na pol) to objawy sa takie jakbys zdjal fajke ze swiecy .. po prostu nie pracuje na 1 garze. i rzuca silnikiem.. jesli stuka to moze byc panewka.. a z gory do nie powiedziane.. dzwiek rozchodzi sie po silniku i czasem ciezko okreslic.. prawda
Nie wazne przy czym stoisz.. Wazne jak tym jezdzisz
Opublikowano
tak jak kolega kalafior napisal.. moze rozrzad sie przestawil i moga zawory o tloki uderzac.. i moc spadnie..
Nie wazne przy czym stoisz.. Wazne jak tym jezdzisz
Opublikowano
gora silnika byla sprawdzana zawory wszystko wporzadku.. a powiedzcie mi jakie objawy byly by pprzy walnietej panewce a jakie przy przestawionym rozrzadzie? mechanik mowil cos tez o sworzniu na korbowdzie, mam silnik m20b20
Opublikowano

wbij na YT "m20b20 panewki" i sobie posłuchasz jak to klepie... a co do rozrządu to banał.... ściągaj obudowę ustaw dolne koło na znak i patrz czy wszystkie pozostałe się zgrywają

Napisz jeszcze czy to jest klepanie czy cykanie.