Skocz do zawartości

Gaśnie i wypluwa gume przepływomierza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Posiadam e30 od dwóch miesięcy . We wtorek chciałem ja odpalić , chwile pochodziła ,strzeliła i zgasła . Wypluła gumę przepływomierza Co może być tego przyczyną . Dodam jeszcze że wkładałem tą gumę i zakręcałem z 10 razy i za każdym razem to samo . Raz tylko przejechałem może ze 200 metrów Co może być tego przyczyną . Dodam że jest to silnik 1.8 z gazem .
Opublikowano
Odpalam na benzynie . Na gazie też próbowałem i też strzela . Czyli tylko kable albo świece , tak ? Bo sprawdzałem dzisiaj iskre i jest bardo dobra .
Opublikowano

wykręć przepływkę i sprawdź klapę.

sprawdź znaki na kołach rozrządu.

obejrzyj kopułkę,palec rozdzielacza i przewody wn

zajrzyj do przepustnicy

szukaj lewego powietrza w dolocie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ale jak strzela na beznynie to tylko zapłon przestawiony lub ta Twoja gumą jest pęknięta i ciagnie lewe powietrze. Sprawdź wszystko co ma związek z podciśnieniem.. Masz Silnik m10. Zmień kopułkę, palec, przewody i sprawdź ustawienie zapłonu. Masz M40 to byc może pasek się przestawił. Zdejmij obudowę rozrządu i sprawdź znaki.