Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanko do instalatorów ..

W moim aucie gra radyjko JVC model KD-SX991R. Radyjko w aucie już wcześniej było, postanowilem je zostawić i kupilem do kompletu zmieniarkę JVC CH-X550. Zmieniarka jest nowa, na 12 CD.

Kabelek łączący radio ze zmieniarką ma 8 pinowe złącze JVC J-Link, i jest dokładnie taki sam jak dla Alpine Ai-Net oraz Sony UniLink. Może się przyda w przyszłości ;) Chcialbym go położyć w dobrym miejscu. Czytałem, że standardowo kabel zmieniarki biegnie lewym progiem, czy warto go tam położyć czy też przeciągnąć go tunelem centralnym :?:

Zmieniarka posiada dwa, przykręcane do niej, plastikowe uchwyty. Według załączonej instrukcji, uchwyty powinny być zamocowane do nadwozia, za pomocą 4 wkrętów. Montaż poziomy bądź pionowy. Kąty pośrednie też są możliwe.

Gdzie w bagażniku E36 Coupé zainstalować w/w zmieniarkę :?:

Czy istnieją mocowania do E36 jak w przypadku zmieniarek BMW :?: Najlepiej gdyby można było uniknąć wiercenia karoserii :mrgreen:

Może ktoś ma zamontowaną zmieniarkę JVC w swoim aucie :?:

Nie chciałbym wyważać otwartych drzwi, dlatego pytam ;)

Opublikowano
Kabelek połóż sobie progiem, wydaje mi się najłatwiej, a zmieniarkę przykręć albo do oparcia, albo do górnej części bagażnika
Pozdrawiam !
Opublikowano
Kabelek połóż sobie progiem, wydaje mi się najłatwiej, a zmieniarkę przykręć albo do oparcia, albo do górnej części bagażnika

U mnie oparcia są składane w proporcji 50:50, więc raczej zamontuję zmieniarkę po lewej stronie górnej części bagażnika, nigdzie indziej mnie nie pasuje :)

Próbowałem także ją umieścić w pozycji pionowej, z lewej strony na podłodze, ale teraz myślę, że to niezbyt bezpieczne miejsce.

Jakby komuś nasunęły się jakieś uwagi to zapraszam. Montaż w Poniedziałek :)