Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich klubowiczów w swoim pierwszym temacie :norty: Mam problem po wymianie drążków kierowniczych (końcówki nie ruszane). Wczoraj wymieniłem je na oryginalne TRW. Wszystko było w porządku do dzisiaj. Rano jechałem do pracy i wyskoczyły trzy 'żółte' błędy DSC, DTC i układu kontroli opon. Poczytałem trochę różne fora i padło na złe ustawienie zbieżności. Właśnie wróciłem ze stacji kontroli pojazdów, okazuje się że zbieżność jest w porządku. Mechanior zasugerował żebym podpiął auto pod diagnostykę, zgrał błędy, wykasował je i obserwował co będzie się działo dalej. Miał ktoś podobny przypadek?
Opublikowano
Ja wymieniałem drążki + zbieżność, ale żadnych błędów nie miałem. Zrób tak jak ci radzą... skoro zbieżność masz ok, podjedz do ASO, zagadaj... może podłączą cię na kompa za free.. skasują błędy i jak będzie znów sypać błędami, to wtedy zaczniesz się martwić.

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano
:mad2: Byłem drugi raz na ustawianiu zbieżności, wszystko jest ok a błędy z DTC DSC i Flat Tyre zmieniły się na DTC DBC Flat Tyre :mad2: . Dzisiaj jadę do mojego czarodzieja usunąć błędy bo bez tych 'wspomagaczy' jazda na przymrożonym asfalcie to koszmar. Jutro zaprowadzę autko do ASO, zobaczymy co oni na to. Ogólnie przykra sprawa :?
Opublikowano
Miałem podobny problem. Zaraz po ustawieniu zbieżności błędy nie zniknęły. Musiałem przejechać na raz bubą ok 30 km - pomogło.
Opublikowano

:cool2: I rzeczywiście po przejechaniu dłuższego odcinka u mnie również błędy poznikały. Widocznie dzisiaj chłop się przyłożył i udało mu się ustawić zbieżność tak jak należy. Teraz inny problem z moją 120D :duh:.

MOD: Post został posprzątany. Załóż nowy temat.