Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich elektryków.

Elektryków bo to do was kieruje swoje pytanie :)

Pewnie w kazdej BMW E34 jest kontrolka zapietego pasa. Ale w wiekszosci jak i u mnie jest to funkcja dodatkowa-niekatywna.

Chciałbym uruchomić ta funkcje w swoim aucie.

Pytanie, co musze zrobic? Co kupic? I jak to zamontowac?

Czekam na odpowiedzi :)

Pozdrawiam

Opublikowano

I nie ma do tego zadnego czujnika zamieszczonego w zapieciu pasow?? Wiem, ze byly rozne wersje tego "przypominacza".

A moze jakims sposobem daloby rade podlaczyc pod ta kontrolke gong :lol:

Opublikowano
Być może były wersje z poduszką powietrzną i wtedy przypuszczam, że zamiast przypominacza kilkusekundowego była wersja z natrętną kontrolką o niezapiętych pasach, bo to bezpieczeństwo,
Opublikowano
Wojtass100 masz na mysli mate w siedzisku? Eeee... jesli juz, mata mogłabybyc jedynie w fotelu pasazera, a od strony kierowcy niezaleznie czy mialby poduche czy nie. Kierowca przeciez siedzi zawsze za kierownica... :D Mam nadzieje, ze rozumiesz o co mi chodzi....
Opublikowano
Mnie chodziło o to, że strzelająca poduszka bez zapiętych pasów może zabić. Wtedy czujniki zapiętych pasów mogą być w np.zapięciu pasów, mechanizmie zwijacza pasów który widzi ilość nawiniętego pasa (dla kierowcy który jest zawsze podczas jazdy) i one dają sygnał o niezapiętych pasach do skutku.Wydaje mi się, że 20 lat temu nie było jeszcze systemu rozpoznawania pustego fotela pasażera i poduszki (jak były 2) wybuchały w komplecie