Skocz do zawartości

[e34] Nowy akumulator, nadal słabo pali!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od roku mam ten sam problem. Rok temu moje BMW 525 tds zimą zaczęło słabo odpalać. Mimo to że stał w garażu i akumulator był ładowany całą noc. A więc w tym roku, pare dni temu wymieniłem na nowy akumulator 85 Ah Bosha, ale problem niestety nie minął. Akumulator dobrze kręci, lecz samochód nie może odpalić. Dopiero za 3 razem udaje sie uruchomić silnik.

Co to może być, skoro wymieniłem akumulator na nowy ?

Pozdrawiam.

Opublikowano

świece żarowe słabo grzeją,auto dostaje zbyt małą dawke paliwa na zimnym silniku-czyli nastawnik,nieprawidłowy kąt wtrysku...Na takim aku auto powinno palić od strzała skoro u znajomego na 74 Ah pali na cyk.

Zacznij od świec a najlepiej zagrzej świece około 4-5 razy i dopiero odpal jak odpali za pierwszym to masz odpowiedz

Opublikowano
Przedmówca ma rację, sam jeżdżę czasami TDSem z nową pompą, obojętnie od aury, auto pali zanim zdążę przekręcić kluczyc. Jeżeli będziesz miał większe problemy zimą, to pompa plus nastawnik do regeneracji. Świece też warto sprawdzić.
pozdrawiam Bartek