Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Przeryłem troche forum i nie tylko, ale konkretnej odpowiedzi nieznalazłem.

Chodzi o mój konkretny przypadek, posiadam ALU o rozmiarze 16" i ET 20, chciałbym zmienić na fele 17" o ET 34.

Czy taki układ ma w ogóle racje bytu ? Czy jest możliwość aby weszły na moje autko i latały bezproblemowo ??

Po części odpowiadając sobie sam na pytanie, domyslam się że potrzebne byłyby dystanse.

Jeśli się myle proszę mnie poprawić, a jeśli nie to jakie i o jakim rozmiarze.

Bardzo proszę i z góry dziekuję za podpowiedzi.

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zależy też jaka szerokość, bo wąskie może by na siłę upchnął aczkolwiek nie wiem... czy nie będą trzeć gdzieś. Podejrzewam że nie podejdą. Min. do e39 to et 20. Nawet gdyby weszły to dziwnie by to wyglądało i nie wiem jakby było z właściwościami jezdnymi. Po zastosowaniu dystansów jak najbardziej, więc albo dystanse albo inny felunek.
Opublikowano
Hmm... Szerokość to myślę że klasycznie i chyba najbardziej opcjonalnie dla tego auta jest 225/45/17 i takie bym założył. Oczywiście walory estetyczne i właściwości jezdne także musza być zachowane, a inne fele niewchodzą za bardzo w grę ;-) Czyli dobrze rozumiem ? Jesli teraz mam Et 20 a chce założyć Et 34 to musiałbym założyć dystanse o grubości 14 mm ??

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano
Czyli dobrze rozumiem ? Jesli teraz mam Et 20 a chce założyć Et 34 to musiałbym założyć dystanse o grubości 14 mm ??

Tak, chociaz pewnie to beda dystanse 15mm (14mm raczej nie znajdziesz). Sprawdz tez srednice otworu centrujacego tej felgi, E39 ma piaste o srednicy 74.1mm, wiekszosc pozostalych modeli ma 72.6mm (tak jest pewnie w przypadku felg, o ktorych myslisz), wiec dystans musi zapewniac redukcje z 74.1mm na 72.6mm.