Skocz do zawartości

316i regeneracja zacisków hamulcowych.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy moze ktos w swojej e36 regenerowal zaciski hamulcowe przednie???chciałbym to zrobic w profesionalnej firmie 2 zaciski koszt 200zł razem z proszkowym malowaniem ,wymiana tłoczków uszczelnien i dokładne oczyszczenie zacisków...jesli ktos regenerował niech napisze czy warto?? czy jest duza różnica po regeneracji.
Opublikowano

jeżeli taki zakres prac to według mnie warto

masz pewność że zaciski są jak nowe

Opublikowano
ja regenerowałem w mojej 320 i koszt to 2x22 za uszczelki zacisku + ok 20 za pastę do smarowania prowadnic tutaj link do tego jak się za to zabrać http://www.capri.pl/page/1869 co prawda to nie bmw ale zasada podobna. aha i ciekawostka aby założyć gumkę zabezpieczającą przed brudem najpierw zakładasz ją na tłoczek potem na zacisk i wsuwasz tłuczek w zacisk naciągając gumkę. mi regeneracja zajęła ok 3 godzin z czyszczeniem z rdzy nie liczę czasu schnięcia farby. pozdrawiam
Opublikowano
ja także sam regenerowałem zaciski ale jeżeli piszesz że z malowaniem i wymianą tłoczka 200 zł za 2 to jak najbardziej się opłaca
Opublikowano
  • Autor

Panowie sami tak nie zregenerujecie...watpie zebyscie mieli taki sprzet i doswiadczenie jak ta firma....za malowanie proszkowe jednak trzeba dopłacic 25 zł od sztuki ale i tak warto....zregeneruje to napisze jak to działa.....na nowych tarczach i klockach :norty:

oto link z allegro tej firmy http://allegro.pl/regeneracja-zaciskow-osobowe-ciezarowe-dostawcze-i1274247476.html

Opublikowano

Jak ma sie pojecie to zregeneruje sie nie gorzej niz oni :8)

Ale cene maja naprawde niska, a jak tloczki beda zbyt zniszczone to w cenie wymiana :?:

Czy to cena za wymiane gumek tylko ?

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
wybacz ale żadną wielką sztuką jest regeneracja zacisku.To nic trudnego i sądze że jakość ich pracy a wielu z nas jest taka sama.