Skocz do zawartości

dziwny przypadek zgaszenia silnika-320i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,odkad kupilem auto minelo juz prawie rok a juz trzeci raz zdarzyla mi sie taka sama sytuacja otoz, jade dzis samochodem na 4 biegu rowno utrzymujac predkosc az tu nadle czuje ze nie jedzie po dodaniu gazu bardziej sluchac takie tarkotanie(porownac mozna ten dzwiek do auta ze stara instalacja gazowa w ktorej brak gazu i jest takie buu z tralkotaniem) po czym wrzucilem luz i silnik zgasl, wlaczam go i chodzi bez zarzutu, to juz trzeci raz mi sie tak zdarzylo, czasami zdarza mi sie czy przyspieszajac czy jadac spokojnie ze szarpnie mi autem ale mowie jest to czasami moze raz na 20 razy jazdy autem, a to zgaszenie zdarzylo mi sie kilka razy, dziwne jest to ze odpalam od razu i chodzi bez zarzutu...moze cos z rozrzadem? dziwny przypadek ale moze ktos slyszal lub mial podobne zjawisko, az tak bardzo mi to nie przeszkadza bo jest to zadko ale jednak nurtuje mnie to ze jest cos nie tak... pozdrawiam i czekam na sugestie(mechanik wzruszyl ramionami jak mu opisalem to:/)
Opublikowano

objawy jakby nagle prądu na świece nie dostawał mozliwe przyczyny:

-cewka zapłonowa przestaje podawać prąd (może coś zamokło)

-kable raczej nie bo jakby któryś był uszkodzony to by na mniej garów chodził.

-czujnik położenia wału (może coś źle podawać informacje o obrotach silnika i przestaje iskre podawać)

-masz benzyne czy B + G?

-możesz mieć przebicie na kablach wiązka znajduje się pod siedzeniem kierowcy pod wykładziną (ale wtedy powinno ci szwankować więcej rzeczy: szyby, światełko...)

-coś z odcięciem paliwa że powinno ci odcinać jak już dojdzie do określonej liczby obrotów a odcina nie wiadomo czemu wcześniej.

Opublikowano
mam benzyne z gazem wiec pompa odpada,,,rozmawialem dzis z jednym mechanikiem i tez zasugerowac czujnik polozenia walu ale watpie zeby cos na kompie pokazalo skoro dzieje mi sie to zadko...wspomniales cos o wiazce...ogolnie mam problem z alarmem bo gdy pada deszcz potrafi sie sam wlaczyc, nie zawsze ale czesto teraz jak dluzej nie padalo mialem spokoj ale na kompie nic nie wykazalo;/ za duzo elektroniki i zaczyna mnie to auto denerwowac....dzieki za odpowiedz
Opublikowano
Witam, w mojej 320i M52 jest ten sam przypadek, raz na jakiś czas (zwłaszcza jak jest zimno) szarpnie silnikiem (na krótki moment spadną obroty i zaraz wraca do normy), i zdaży się czasem że zgaśnie po daniu na luz. Po podpięciu pod kompa pokazało bląd czujnika obrotów, ale jeszcze nic z tym nierobiłem.
Opublikowano
hmm u mnie obroty jak zarpnie sa w normie ale dzieki,zawsze mozna zwrocic na to uwage, u mnie to szarpniecie mozna porownac to zlej zmiany biegu....czasami jest dosc mocne...poczytam o tym czujniku, pozdro