Skocz do zawartości

[e46]co tak wyje? 320d. POMOCY! film

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam forumowiczów i mam problem podobny ale chyba nie ten sam. kupiłem bmw ktora nie miała turba bo rzekomo padło kupilem po rekondycji wstawiłem i strasznie świszczy mozna powiedzieć że świst zaczyna się od 1200 obrotów i jak schodzi z obrotów to też słychac lekki świst to nie jest normalne bo miałem już wcześniej te auta i była cisza a nawet porównywałem z kolegi 320d i u niego cisza tez w tym samym dniu wstawiania dodam ze wszystkie filtry łącznie zodmą wymienione przyspiesza żwawo ale dymi z tłumika katalizatory puste macie jakieś pomysły pomóżcie

często turbo po regeneracji gwiżdże ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
czy to możliwe że tylko moje turbo świszcze bo naprawdę zamawiałem dwa turba od tego samego gościa jedno wziął moj kolega i u niego cisza a a przed dwoma tygodniami miałem tez turbo po regeneracji i wstawiłem i był też ten świst dlatego wyjąłem i wysłałem bo bałem się że to wina turba ale moim zdaniem skromnym to chyba nie jest jej wina .świst jak z filmiku podczas jazdy i też troche dymi podczas jazdy
Opublikowano
Dziś jadąc autostradą poczułem spadek mocy to chyba wiadomo już co tylko czemu 2 turbo padło już nie mam pojęcia 3.5 bara ciśnienia oleju wszystko wyczyszczone wymienione co mogłem przeoczyć
Opublikowano
Re: [e46]co tak wyje? 320d. POMOCY! film

przez TC » Czw Sie 04, 2011 2:51 pm

siwyelk napisał(a):

Witam forumowiczów i mam problem podobny ale chyba nie ten sam. kupiłem bmw ktora nie miała turba bo rzekomo padło kupilem po rekondycji wstawiłem i strasznie świszczy mozna powiedzieć że świst zaczyna się od 1200 obrotów i jak schodzi z obrotów to też słychac lekki świst to nie jest normalne bo miałem już wcześniej te auta i była cisza a nawet porównywałem z kolegi 320d i u niego cisza tez w tym samym dniu wstawiania dodam ze wszystkie filtry łącznie zodmą wymienione przyspiesza żwawo ale dymi z tłumika katalizatory puste macie jakieś pomysły pomóżcie

często turbo po regeneracji gwiżdże ....

Trzeba zaznaczyc ze po zlej regeneracji turbo gwizdze a dokladniej po zlym wywazeniu osiowym wirnika.

Prędkość nie zabija, tylko gwałtowne jej wytracenie.