Skocz do zawartości

gasnie na cieplym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam taki problem gdy jest zimny silnik auto pali bez problemu kiedy sie rozgrzeje gasnie i odpala dopiero po calkowitym ostygnieciu silnika wszystko wskazywalo na czujnik polozenia walka rozrzadu ta sama usterke wykryto po djagnostyce komputerowej, wiec wymienilem czujnik na nowy ale problem pozostal bez zmian :x czy moze ktos wie jaka moze byc inna przyczyna...
Opublikowano
czujnik jest nowka sztuka tyle ze nie orginal ale watpie zeby to byla przyczyna

a ja nie

niestety ale BeeMka nie widzi zamienników

Opublikowano

U mnie jak był walniety czujnik połozenia właka r. to samochod czasami tylko nie odpalał...po odczekaniu kilkunastu minut juz odpalał...natomiast zdarzało sie ze zawieszał sie równiezna zimnym silniku...wiec nie wiem czy było to zalezne od temperatury silnika.

A czy tobie zawsze gdy jest ciepły nie pali czy moze od czasu do czasu sie tak zdarza?

Moja rada to przełozyc czujnik z auta ktore normalnie pali na chwile kiedy twój sie zawiesi. Sprawa bedzie jasna...

...oczywisci etrzeba znaleźc kogos kto pomoze swoim czujnikiem...