Skocz do zawartości

e38 750 problem ze stanem paliwa!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem w mojej e38, ktorej juz mam powoli dosyc.

Pojechalem do serwisu po odbior auta i swieciła sie rezerwa, a komputer pokazywal ze przejade jeszcze 32km, wiec pojechalem na stacje i zalalem za 50zł zeby sprawdzic czy wszystko dziala, ale wskazowka sie wogole nie ruszyla, a komputer dalej pokazywal 32km i dalej spadalo w dol, jakby de facto tego paliwa nie zalal wogole.

zgasiłem, postała 15min wlaczylem zaplon i pokazywalo juz 99km i rezerwa nie swiecila, przejechalem 2 nie cale km i juz pokazywalo ze zrobie 50km i zaraz sie zapalila rezerwa, po minucie nie calej znowu pokazywalo 30km. Pojechalem na stacje na drugi dzien zalalem za 80zl i znowu nic nie podnioslo, wyjalem akumulator do ladowania i jak juz przynioslem naladowany to pokazywalo normalny stan paliwa i ze przejade 140km, ale zgasilem i zaraz pokazywalo 90 i znowu po doslowanie 3-4km spadalo az spadlo na 30km i tak stalo jak jechałem przez 30km, dolalem na wszelki wypadek za 30zl i nic nie podnioslo. Co to moze byc bo bardzo irytuje. Pozdrawiam

Nawiasem, czy jest mozliwe ze jezeli auto ma komfort start to jezeli bedzie mialo prad nizszy niz 12v to nie odpali mimo tego ze bedzie krecic?? bo mi sie klania aku do wymiany i mam problem z pompa paliwa raz jest prad na neij a raz nie ma a zazwyczaj jak naladuje mocno aku to auto odpala ze strzala. pozdrawiam

Opublikowano

skoro to się Tobie wyświetla taki komunikat to wychodzi na to ze silnik pracuje w trybie awaryjnym..

Co do problemu z paliwem może masz uszkodzony czujnik poziomu paliwa-pływak lub zawiesza się czasami