Skocz do zawartości

316i problem z amortyzatorami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
WITAM. OD NIEDAWNA POSIADAM E36 316I Z 1991 ROKU.MAM PROBLEM Z WYMIANĄ AMORTYZATORÓW.JEST JAKAŚ RÓŻNICA W DŁUGOŚCI ŁĄCZNIKA STABILIZATORA. JAK MOŻNA TO ROZWIĄZAĆ NIE WYDAWAJĄC OGROMNEJ KASY? ZWŁASZCZA ŻE CIĘŻKO ZNALEŻĆ ORYGINALNE AMORTYZATORY DO TEGO ROCZNIKA. Edytowane przez lysy1980
Opublikowano
Amorki są dostępne nawet na allegro widziałem.... http://moto.allegro.pl/amortyzatory-przod-bmw-e36-91-92-bilstein-318-i1268892654.html pewnie masz długii łacznik stabilizatora... wiec tak, ja miałem też długi łącznik, ale poprzedni właściciel wymienił wachacze przystosowane do wersji z krótkim łacznikiem oraz amory "zwykłe" bez ucha mocującego lacznik... podobno długie łączniki szybciej "leciały" ale podejrzewam ze lepiej spełniaja swoja rolę skoro w e46 wrócili do tego rozwiązania. Bilstein B4 są super jak masz seryjne sprężyny ja na takich jeżdziłem.
Opublikowano
Jeszcze nie kupiłem amortyzatorów.Mam jakieś czerwone sprężyny.Ogółem autko siedzi dość nisko na glebie.Wygląda całkiem dobrze.Tylko czy te amortyzatory będą spełniać swoją funkcję i czy nie padną szybko z tymi sprężynami?
Opublikowano
Ja swoje BILSTEIN B4 zabiłem zakładając spręzyny H&R obnizenie 60mm, amorki mialy poł roku, super sprawne, a po wymianie sprężyn nie pojeżdziły nawet 3 miesięcy....... :nienie: