Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po wymianie tylnej lampy (używka z allegro) pali mi się kontrolka przepalonej żarówki. Nie wiem na jakiej zasadzie działa to ustrojstwo, natomiast pewne jest, że żarówki są w porządku. W międzyczasie wykryłem problem z podświetleniem tablicy, jednak po wyczyszczeniu styków pali się, a problem pozostał.

Proszę o pomoc.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Miałem kiedyś podobny problem. Wymieniłem wszystkie żarówki i jest ok. 2 z nich wyglądały na "zmęczone życiem", ale świeciły ... może generowały jakieś zaburzenia elektryczne?!? nie wiem. Tak czy siak sprawdź (koszt żarówki ok. 1zł) :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ja mam podobny problem i szukam rozwiązania. W moim przypadku podejrzewam że piny w kostce zasilające tylne lampy sa zmęczone życiem. Wymienię kostki, ewentualnie całe piny (jedno i drugie po 4zł w ASO).
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Więc wszystko dobrze, samochodzik zgasnął, przednia żarówka to jakiś styk był nie tak bo samo zgasło.

Z tyłu był większy szpadel bo trzeba było zdjąć ten cały panel gdzie są oprawki, okazało się ,że na wtyczce która wchodzi do tego 12V było, ale dalej już nie więc pierwsza diagnoza wtyczka zaśniedziała, no ale później okazało się ,że kable przy lewej oprawce były pęknięte już i jedna blaszka urwana a jako ,że to jest połączone szeregowo to druga też nie działała.

Na szczęście w pracy spokojnie udało się to naprawić, i wszystko na komputerze zgasło

Koszt

oprawka w aso 18zł

żarówki led po 7zł sztuka