Skocz do zawartości

[E36 323i] Problem po wymianie oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zmieniłem przed zimą olej w moim autku i po wymianie przy probie rozgrzania mojej betki, autko zaczelo sie mocno grzac.Domyslam sie iz wymiana oleju nie jest przyczyna takich objawow ale wole opisac swoj problem.

Po przejechaniu paru kilometrow wskazowka temperatury szybko zaczela uciekac poza "pion".Byc moze padło VISCO lub pompa wody...dodam tylko iz auto grzeje sie rownomiernie zarowno w czasie jazdy jak i na wolnych obrotach.

Pomimo wskazowki przekraczajacej pion, z nawiewow leci zimne powietrze.

Waz przed termostatem jest letni, a ten za termostatem robi sie bardzo goracy.

W zeszlym roku wymienialem termostat (auto sie nie dogrzewalo) i układ zostaw dobrze odpowietrzony, ale moze to wlasnie on jest winowajcą :( .

Pozdrawiam i dziekuje za pomoc

Opublikowano

sprawdz poziom plynu i odpowietrz porzadnie.to nic nie kosztuje a pozniej szukaj dalej jak nie pomoze.

wiem z doswiadczenia :mad2:

"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."
Opublikowano
a czy jest jakis sposob na spr. pompy...czy dziala itp. ?

po odpowietrzeniu układu w zbiorniczku wyrównawczym jest widoczny przelewający się płyn

jeżeli go nie ma to pompa jest podejrzana

Opublikowano

Układ jest dobrze odpowietrzony...w czasie dodawania gazu górnym otworem w zbiorniczku wyrównawczym nic nie wraca z układu tak wiec winna pewnie jest pompa.

Dzieki za pomoc i jesli sie myle co do pompy to poprawcie mnie.

Pozdrawiam