Skocz do zawartości

Nawigacja na dysku - Aktualizacja - E60 2009r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przeglądam sobie dzisiaj instrukcje obsługi do mojej E60 i w dziale nawigacji czytam:

"Dane systemu nawigacji zapisane zostaną w pamięci pojazdu i mogą być aktualizowane za pomocą płyt DVD z mapami do systemu nawigacji."

Czy to oznacza że mogę moja nawigacje zaktualizować za pomocą jakiejś specjalnej płyty DVD i nie trzeba tego robić w serwisie?

Opublikowano

O ile mi wiadomo, jeśli masz nawigacje na dysku czyli cały ten CIC, to aktualizacja tylko w ASO - 200-800 zł w zależności czy starczy kod czy programowanie całej nawigacji (tak mówią w Fusie). Nie znajdziesz w internecie żadnych obrazów płyt do tego.

A w instrukcji mam napisane tak jak Ty, że wystarczy płyta, ale instrukcja była drukowana chyba przed wprowadzeniem CIC...

Opublikowano

Hmmy...chyba nie była drukowana przed wprowadzeniem CIC bo wszystko jest dokładnie tak jak w instrukcji - w szczególności multimedia i obsługa nawigacji z dysku.

Bez CIC chyba nie można by kopiować z USB na dysk muzyki?

Opublikowano

W bmwshop24 jest Navi Premium 2011 właśnie dla CIC.

http://www.bmwshop24.de/Infotainment-und-Kommunikation/Navigationssysteme/Navi-DVD/DVD-Road-Map-Europe-Premium-Version-2010--Festplatten-Update-.html

Otrzymałem od nich info że instaluje się bezpośrednio z płyt ale trzeba mieć kod, który dostarczają wraz z NAVI. (cyt: Hello, you are able to do the DVD of the same Instalieren. They got from me a DVD anew in 2011 and a free switch code. With it you are able to do all Instalieren.)

Teoretycznie wyjdzie taniej aniżeli upgrade w serwisie BMW (kiedyś jak pytałem to serwis chciał cos nieco powyżej 1 tys.)