Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bardzo dobre radio!

dzwiek klarowny i przejrzysty. warto sie pokusic o model XX53 lub XX55

512 kolorow podswietlenia, i stonowany kolor idealnie pasuja do bejcy.

pozatym alpinka jest w pelkni konfigurowalna. mozesz ja podpiac bez problemu pod sterowanie z kiejowy czy nawet seryjny wyswietlacz

dodatykowy + w alpine to latwosc przeszukiwania nawet zapchanych plyt mp3. po wcisnieciu guzika search potrencjometr sluzy jako trackball.swietna sprawa

natomiast jesli lubisz dzwiek bardziej ostry, wysokie gwizdki to wal na pioneer. i tu conajmniej model deh7700 lub cos z serii 8XXX lub 9XXX

a jesli liczy sie dla ciebie dobry dzwiek i klasyczny wyglad to tylko i wylacznie pioneek 77mp

swieci na bialo. ale ten minimalizm i procesor dzwieku!!

http://img246.imageshack.us/img246/8982/podpisbkpyo6.jpg

Opublikowano

Dzieki bardzo za odpowiedz.

Jednak skusze się na ta ALPINKE ... Zakochalem sie w dzwiekach z alpinki jak posluchalem u kumpla. Niepamietam jaki model ma ale tez na MP3 jakas starsza wersja SWING. bede musial jeszcze przyszykowac sie na zmiany w głosnikach :wink:

Teraz mam pioniera kasetowca ze zmieniarka. Jakos mi lezal dobrze w aucie bo ma identyczny kolor podswietlenia jak cala deska i przelaczniki.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

.. a wiec posiadam juz takowe radyjoi :) model 9853 - wersja amerykańska .. i tu tkwi jeden ból -- radio ma koncowke fal nieparzysta kiedy polskie stacje maja parzyste np. u mnie RMF ma 100.2 itd

czy istnieje mozliwosc przestrojenia radia moze jakis magiczny przycisk ?? :?

Opublikowano (edytowane)
.. a wiec posiadam juz takowe radyjko :) model 9851 - wersja amerykańska .. i tu tkwi jeden ból -- radio ma koncowke fal nieparzysta kiedy polskie stacje maja parzyste np. u mnie RMF ma 100.2 itd

czy istnieje mozliwosc przestrojenia radia moze jakis magiczny przycisk ?? :?

do moderatora - prosze o usuniecie tego postu :doh:

Edytowane przez artvi
Opublikowano

Witam

Ja mam tez radyjko ALPINE tylko ze najwyzszy model 9855 :cool2: wersja amerykanska i u mnie w ustawieniach jest mozliwość zmiany tych fal!

W ustawieniach jest takie cos jak TUNER AREA i tam sa dwie opcje AREA 1 dla wszystkich krajów kontynentu amerykanskiego i AREA 2 do pozostalych krajów czyli (Europa itd) Zmien na AREA 2 i wszystko ebedzie cacy bedziesz mial fale co 0,1 a nie parzyscie co 0,2 jak w AREA 1.Poczytaj w instrukcji tam wszystko pisze!

Co do przestrojenia fal to jak narazie jest to niedostapne bo sam sie dowiadywalem o to bo mialem ten sam problem poki nie przeczytalem intrukcji :D :D :D

PS. Gratuluje trafnego wyboru daj znac jak ci poszlo z radyjkiem!!!!! Pozdrawiam

Opublikowano
dzieki KUBABMW bardzoo :dance: juz u siebie znalazlem i wszystko nastawilem na AREA2 - teraz nie tylko dziesiate ale setne sa po przecinku .. :D Spoko radyjko 2 dzien je testuje jestewm bardzo zadowolony - teraz tylko glosniki do wymiany .. co polecacie ???
Opublikowano
ARTVIno nie ma za co :D Trzeba sobie jakos pomagac nawzajem!! :cool2: Co do głośniczków to polecam jakis odseparowany zestaw na przód JBL albo HERTZ :cool2: Pozdrawiam
Opublikowano
mam to radyjko. Wrzucilem na tyl jeszcze jbl gto 6:9 936- chyba tak sie nazywa model, i gra niezle. Tylko z przodu musze zmienic bo jak zdjalem oslonki to sie okazalo sie to nie sa nokia tylko jakies pro sound z dziurawymi membranami.. Gra niezle, naprawde dobra baza i bardzo ladna :)
Opublikowano

jesli juz masz porzadne radio 985x

to glosniki dls lub vifa

ew. conajmniej hertz, nie kladz zadnego niby firmowego badziewia!

np alipne albo pioneer robi glosniki w chinach. wszystko na jednych kiepskich podzespolach.

dlatego np dobry dls to 1000zl-2000zl

a glosniczki alpine z media za 250 zl...

http://img246.imageshack.us/img246/8982/podpisbkpyo6.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Wutam, tez chcialem kupić Alpine 9855, ale juz mi troche przeszło, bo zwineli mi radyjko. Mysle nad montazem jakiegos oryginalnego Buisness 53 lub 54, one chyba nie sa tak atrakcyjnej dla pie.... złodzieji.
Opublikowano
Ja np. słyszałem, że kupno 985X niestety nie ma sensu - przpłaca się za gadżety. W lepszej cenie można kupić coś z serii 983X, mające więcej ustawień audio i wyjścia na wzmac 4V .