Skocz do zawartości

320i wymiana przepływomierza - zmiana boscha na siemensa??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesc wszystkim moja sprawa jest juz pewnie wam znana mianowicie chodzi o przepływomierz powietrza dzisiaj go przeczysciłem efekt jest tylko e teraz jak go odpalam i na 1 biegu troche swiruje jakby niepracowały wszystkie gary ale to objawa krótka czy teraz powinienem zmienic swiece moze tez tak sie dzieje ze lekko sie poci mi uszczelka pokrywy
Opublikowano
są jakies srodki do czyszczenia przepływki bo ja tylko wacikiem oczysciłem czarny osad i odłączyłem na jakies 10 min akumulator i jakos troszeczke sie polepszyło teraz zamula przy starcie jak ruszam a po chwili jedzie juz normalnie jakby cos zaskakiwało
Opublikowano
Witam Wszystkich pasjonatów BMW. Mimo że nigdy nie pisałem od kilku lat tu zaglądam, sam posiadam od kilku lat e36 drugie w karierze. Też miałem problem z autem jak chyba każdy na początku. U mnie objawy były takie że po gwałtownym wcisnięciu gazu z obrotów jałowych autko się dusiło ale jak już się wkręciło szło ok czasem poszarpywało przy obciążeniu. Autko z gazem m43 1.8 diagnoza znachora swiece. Zmienione na moich oczach i zamiast lepiej to było gorzej. :? Świece nowe takie jak powinny byc oryginalne . Ale jednak miały za duży odstęp na elektrodach lekka korekta na 0,6mm i było ok. Oryginalnie jest 0,8mm. Może u ciebie świeczki są już wyjarane i do wymiany :?:
Opublikowano

Połączyłem Twoje tematy. Ledwo zacząłeś temat o przepływce, a już zakładasz następny...o przepływce :duh:

Proszę o konsekwencję i pisanie w jednym temacie o jednej rzeczy, bo przecież można! :cool2:

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
ok przepraszam za kłopot jutro jade wymienic swieczki i uszczelke pokrywy zobaczymy jaki rezultat bedzie z góry dziekuje wszystkim za pomoc