Skocz do zawartości

E61 jak zresetowac komputer km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam to jest moje pierwsze BMW i za nic nie moge skasowac komputera z km spalaniem i innymi parametrami. nie chodzi mi o komputer w zegarach tylko o ten na srodkowym wyswietlaczu mam navi profesjonal . dzieki za pomoc pozdrawiam
Opublikowano

Wchodzisz w Menu/następnie wybierasz ODBC (jest u mnie w wersji standard z Navi nie wiem) - zjeżdzasz pozycje niżej na opcje computer lub journey

Zaznaczasz opcje którą chcesz skasować i joystick naciskasz - wyskoczy pytanie i wrzucasz RESET - dane się zerują.

To tak w skrócie :)

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
  • Autor
sprawdze jutro. wchodziłem na ten np jurnal czy jak tam sie to pisze i dalej juz na poszczególne linie nie chciało. ale tak jak pisalem zobacze jutro
Opublikowano
sprawdze jutro. wchodziłem na ten np jurnal czy jak tam sie to pisze i dalej juz na poszczególne linie nie chciało. ale tak jak pisalem zobacze jutro

W Journey computer najedź na Set

http://img375.imageshack.us/img375/2692/journeyv.jpg

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
próbowałem ale ja mam profesional i u mnie wyswietla sie komputer obok radia i jak tam wejde to nic sie nie da skasowac nie ma set
Opublikowano
próbowałem ale ja mam profesional i u mnie wyswietla sie komputer obok radia i jak tam wejde to nic sie nie da skasowac nie ma set

Musisz wejść w Navigation -> On-board info -> i tam masz dwa tryby komputera oraz możliwość kasowania - w zwykłym poszczególne pozycje a w journey całość.

Opublikowano
  • Autor
dzieki zadziałoało tam tylko nie szukałem ;o) . a wiecie moze jak skopiowac kontakty z tel albo czy da sie tak zrobic zby widziec kto dzwoni bo jak narazie to tylko nr mi sie pokazuje. Pozdrawiam
  • 8 lat później...
Opublikowano

Hej, odkopałem temat bo tylko to znalazłem. A czy w e60 jest możliwość ustawienia aby journey computer się sam resetował na przykład po jakimś czasie od zgaszenia auta/czy ostygnięcia silnika itd.? Jest to trochę irytujące, że za każdym razem jak jadę w trasę muszę pamiętać aby zrobić reset itd. W moim poprzednim aucie się to po prostu samo zerowało jak nie jeździłem itd.

Ktoś coś wie na ten temat?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Da się, Odłącz akumulator :mrgreen:

A tak to się nie da

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Ja kasuje komputery przyciskiem BC, przytrzymujac dłużej na wybranej funkcji.