Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
.Witam dzisiaj zauważyłem ze jak leję wodę na szyberdach to woda leci słupkami na podłogę,czy może orientuje się ktos czy są w słupkach z przodu jakieś węże do szyberdachu-bo wygląda że woda zaraz wylewa się z góry przedniej szyby a powinna byc chyba odprowadzona do nadkola,czy już ktoś przerabiał tą usterkę,proszę o porady,może obejdzie się bez ściągania podsufitki,z góry dziękuję i pozdrawiam
Opublikowano

Czesc przerabialem to u siebie i u kumpla. Jak otwozysz szyber masz takie jakby gabeczki na patyczkach

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/297065 (fotka)

i one czesto sie blokuja od syfu i nie unosza sie jak jest tam woda by odslonc otworek. Ja nalalem do tych srob co je trzymaja wd40 i poruszalem tym zetsawem. Jak reka odjal bo porpstu woda se przelewala przez szyber a nie do odplywu. :) Natomiast u kumpla lecialo, ale przez rozszczelnienie sie rurki odlywajacej pod podsufitka. Jak nie pomze to z tymi gabeczkaim odkrec sobie raczke do trzymania i zdejmij oslone slupka oraz odkrec zaslonke przeciwsloneczna. wloz sobie cos pomiedzy dach a podsufitke aby minimalnie ja odchylic. Teraz otworz szyber, wez do reki latarke i butelke z woda i lej ja delikatnie do szybera a zobaczysz gdzie leci. Pewnie odrobina siliconu pomoze. Ale sprawdz najpierw to co Ci napisalem na gorze. pzdr

Opublikowano
.Witam problem rozwiązany,z szyberdachem było wszystko ok., po prostu ja polewałem wodą po prowadnicach zamiast do samej rynienki szyberdachu i dlatego woda leciała po słupkach,ale dodam że miałem też problem z wodą pod tylnym dywanikiem z prawej strony było pełno wody-jak się okazało to leciała ona z drzwi przez tapicerkę za co odpowiedzialna była mata wygłuszająca drzwi bo była odklejona a więc jak by ktos miał mokro pod dywanikami to na 90% jest odklejone wygłuszenie-mata,dzięki za zainteresowanie się moim problemem,pozdrawiam