Skocz do zawartości

woda w przednich słupkach-potop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
.Witam dzisiaj zauważyłem ze jak leję wodę na szyberdach to woda leci słupkami na podłogę,czy może orientuje się ktos czy są w słupkach z przodu jakieś węże do szyberdachu-bo wygląda że woda zaraz wylewa się z góry przedniej szyby a powinna byc chyba odprowadzona do nadkola,czy już ktoś przerabiał tą usterkę,proszę o porady,może obejdzie się bez ściągania podsufitki,z góry dziękuję i pozdrawiam
Opublikowano

Czesc przerabialem to u siebie i u kumpla. Jak otwozysz szyber masz takie jakby gabeczki na patyczkach

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/297065 (fotka)

i one czesto sie blokuja od syfu i nie unosza sie jak jest tam woda by odslonc otworek. Ja nalalem do tych srob co je trzymaja wd40 i poruszalem tym zetsawem. Jak reka odjal bo porpstu woda se przelewala przez szyber a nie do odplywu. :) Natomiast u kumpla lecialo, ale przez rozszczelnienie sie rurki odlywajacej pod podsufitka. Jak nie pomze to z tymi gabeczkaim odkrec sobie raczke do trzymania i zdejmij oslone slupka oraz odkrec zaslonke przeciwsloneczna. wloz sobie cos pomiedzy dach a podsufitke aby minimalnie ja odchylic. Teraz otworz szyber, wez do reki latarke i butelke z woda i lej ja delikatnie do szybera a zobaczysz gdzie leci. Pewnie odrobina siliconu pomoze. Ale sprawdz najpierw to co Ci napisalem na gorze. pzdr

Opublikowano
  • Autor
.Witam problem rozwiązany,z szyberdachem było wszystko ok., po prostu ja polewałem wodą po prowadnicach zamiast do samej rynienki szyberdachu i dlatego woda leciała po słupkach,ale dodam że miałem też problem z wodą pod tylnym dywanikiem z prawej strony było pełno wody-jak się okazało to leciała ona z drzwi przez tapicerkę za co odpowiedzialna była mata wygłuszająca drzwi bo była odklejona a więc jak by ktos miał mokro pod dywanikami to na 90% jest odklejone wygłuszenie-mata,dzięki za zainteresowanie się moim problemem,pozdrawiam