Skocz do zawartości

m20b25 z wałkiem od m20b20 nie chodzi pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wstawiłem silnik od e34 525i do e30 wyremontowałem go poniewaz mial strasznie zuzyty wałek rozrzadu wymieniłem go na walek z silnika m20b20. mam problem poniewaz samochos ma strasznie mocny dol ale nie dociaga na koncu a wiadomo ze m20 zyja na wysokich obrotach . wyczytałem ze wałek od dwu litrowki jest ostrzejszy od 2.5 czyli powinien miec lepiej . prosze o pomoc nie wiem co mam zrobic aby dociagał do ciecia . pozdrawiam :)
Opublikowano
czyli to nie jest napewno wina wałka tak ? kopolka kable swiece wszystko ok jeszcze musze sprawdzic przepływomierz ale ten silnik chodzil jak go kupiłem tylko bral olej i nie mial juz ducha a moze byc wina wiazki elektrycznej bo przed tem mialem m20b20 i ta wiazka kabli zostalaponiewaz mam gaz i tak bylo mi latwiej a cala reszta jest od m20b25 moze miec to jakis wplyw? silnik ogolnie chodzi bardzo ladnie na niskich obrotach ladnie odpala tylko ma moc do 4 tys obrotow a pozniej ma mula strasznego a on wlasnie od 4tys powinien odzyc . przerobilem nawet caly wydech na wieksza srednice rury bo podejrzewalem ze moze sie dlawic ale i to nic nie pomaglo .
Opublikowano
Tak wszystko jest od 2.5 caly osprzet komp czujniki przeplywka sonda wszystko tylko sama wiazka jest od 2.0 poniewaz mam gaz i tak bylo mi latwiej a wszystko sprawdzalem jest takie same w tych wiazkach . i nie chce cgodzic na wysokich orotach a jest to mozliwe ze ostry walek potrzebuje innej mapy paliwowej ?
Opublikowano
sproboj podjechac na jaka kolwiek stacje diagnostyczna gdzie maja analizator spalin badz jakm masz ins lpg to twoj gazownik moze ma analizator i sprawdz jaka masz dawke wysokich obrotach!!!!!pozatym na probe wyciagnij mikser gazowy i sprawdz ...jest mozliwosc ze na ostrym walku brakuje mu powietrza przez owy mikser.
czesci e30 !!!! [email protected] kom.514966488 WuWua stolica
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
nie mam mozliwosci sprawdzenia na stacji tego poniewaz nie maja takiego komputera a nie znam gazownika ktory by miał takie uzadzenie . ale wyciaglem ten mikser i faktycznie chodzi prawie dobrze . dociaga na wysokich orotach zalozylem o wiekszej srednicy mikser chodzi tak samo jak i bez niego ale i tak nie chodzi jaK powinien :(mam kumpla i ma on combi dwa litry m20 i ledwie ledwie go bralem i to nie jest wina przelozen zeby nie bylo poprostu jeszcze cos jest nie tak :( mialem przed tem tez dwa litry jak wspominalem juz i nie odczuwam roznicy na przyspieszenieu jedynie na mocy bo pali gume ladnie ale nie chodzi tak jak powinno
Opublikowano
wałek jest ok.Problem może tkwić zupełnie gdzie indziej.W jakim stanie masz świece,kable WN,kopułke?

Problemem jest właśnie walek od B20 zmien na ten od B25 i bedzie ok

Ten ostrzejszy walek od B20 to totalna bzdura :mad2:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D