Skocz do zawartości

m20b25 z wałkiem od m20b20 nie chodzi pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wstawiłem silnik od e34 525i do e30 wyremontowałem go poniewaz mial strasznie zuzyty wałek rozrzadu wymieniłem go na walek z silnika m20b20. mam problem poniewaz samochos ma strasznie mocny dol ale nie dociaga na koncu a wiadomo ze m20 zyja na wysokich obrotach . wyczytałem ze wałek od dwu litrowki jest ostrzejszy od 2.5 czyli powinien miec lepiej . prosze o pomoc nie wiem co mam zrobic aby dociagał do ciecia . pozdrawiam :)
Opublikowano
wałek jest ok.Problem może tkwić zupełnie gdzie indziej.W jakim stanie masz świece,kable WN,kopułke?
Opublikowano
  • Autor
czyli to nie jest napewno wina wałka tak ? kopolka kable swiece wszystko ok jeszcze musze sprawdzic przepływomierz ale ten silnik chodzil jak go kupiłem tylko bral olej i nie mial juz ducha a moze byc wina wiazki elektrycznej bo przed tem mialem m20b20 i ta wiazka kabli zostalaponiewaz mam gaz i tak bylo mi latwiej a cala reszta jest od m20b25 moze miec to jakis wplyw? silnik ogolnie chodzi bardzo ladnie na niskich obrotach ladnie odpala tylko ma moc do 4 tys obrotow a pozniej ma mula strasznego a on wlasnie od 4tys powinien odzyc . przerobilem nawet caly wydech na wieksza srednice rury bo podejrzewalem ze moze sie dlawic ale i to nic nie pomaglo .
Opublikowano
sama wiązka raczej nie ma znaczenia.A czy cały osprzet silnika(przeplywke,sonde,komp,czujniki położenia) masz od silnika 2,5?
Opublikowano
  • Autor
Tak wszystko jest od 2.5 caly osprzet komp czujniki przeplywka sonda wszystko tylko sama wiazka jest od 2.0 poniewaz mam gaz i tak bylo mi latwiej a wszystko sprawdzalem jest takie same w tych wiazkach . i nie chce cgodzic na wysokich orotach a jest to mozliwe ze ostry walek potrzebuje innej mapy paliwowej ?
Opublikowano
sproboj podjechac na jaka kolwiek stacje diagnostyczna gdzie maja analizator spalin badz jakm masz ins lpg to twoj gazownik moze ma analizator i sprawdz jaka masz dawke wysokich obrotach!!!!!pozatym na probe wyciagnij mikser gazowy i sprawdz ...jest mozliwosc ze na ostrym walku brakuje mu powietrza przez owy mikser.
czesci e30 !!!! [email protected] kom.514966488 WuWua stolica
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
nie mam mozliwosci sprawdzenia na stacji tego poniewaz nie maja takiego komputera a nie znam gazownika ktory by miał takie uzadzenie . ale wyciaglem ten mikser i faktycznie chodzi prawie dobrze . dociaga na wysokich orotach zalozylem o wiekszej srednicy mikser chodzi tak samo jak i bez niego ale i tak nie chodzi jaK powinien :(mam kumpla i ma on combi dwa litry m20 i ledwie ledwie go bralem i to nie jest wina przelozen zeby nie bylo poprostu jeszcze cos jest nie tak :( mialem przed tem tez dwa litry jak wspominalem juz i nie odczuwam roznicy na przyspieszenieu jedynie na mocy bo pali gume ladnie ale nie chodzi tak jak powinno
Opublikowano
  • Autor
tak wymienilem komputer i przeplywke i nic to nie dalo .
Opublikowano
wałek jest ok.Problem może tkwić zupełnie gdzie indziej.W jakim stanie masz świece,kable WN,kopułke?

Problemem jest właśnie walek od B20 zmien na ten od B25 i bedzie ok

Ten ostrzejszy walek od B20 to totalna bzdura :mad2:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D