Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam znów problem..tzn moja dziewczyna ma problem! ;) zart. ;) Mianowicie, ostatnio jeździła moim samochodem i wjechała w dziurę, co później okazało się na trzepakach, że mam przednie amortyzatory do wymiany. Lewy (wylany) 10% , Prawy 60% - ale to już nie ważne, bo i tak trzeba wymienić komplet. Chciałbym o radę jakie amortyzatory kupić, żeby jednak nie stracić komfortu.

U znajomego mechanika byłem sprawdzać ceny:

-najtańsze - 130zł szt - firma kogucik, 2lata gwarancji

-średnie - 220zł szt - jakaś firma japońska,

-droższe - 330zł szt - niby już takie dobre.

Proszę o pomoc i opinie jakie jednak powinny być te amortyzatory! ;)

Pozdrawiaju! ;)

BMW E91 ( 16.01.2008 ); N43B20 A
Opublikowano
Załóż Kayabe, może być Sachs również, ale dużo twardszy od Kayaby. Z innych firm nie polecam, chyba, że oryginał Boge :)
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
No właśnieeee. te "średniej ceny" są firmy Kayabe.. także chyba, już się zdecydowałem ;) Dzięki! :)
BMW E91 ( 16.01.2008 ); N43B20 A
Opublikowano
miałem Kayabe w swojej E36,pojechałem po 2 miesiącach na przegląd i zonk amortyzator praw zużycie 50%.Kupiłem firmy SRL i jeżdze już 3 rok bez problemów...Drogie nie znaczy zawsze że dobre
Opublikowano
Witam, ja nie miałem nigdy z Kayabą problemów, a stosuje je kilku moich znajomych w swoich BMW. Musiałeś trafić na kiepski egemplarz, albo wybić go na jakiś dziurach. Widziałem przypadki, że Sachs padał po jednej dziurze, to nie znaczy, że amortyzator jest zły, musisz pamiętać, że nikt nie projektował amortyzatorów na nasze dziurawe drogi i nie należy od nich wymagać, żeby wytrzymały nie wiadomo ile na dziurawej nawierzchni. SRL nie znam, ponieważ nie ryzykowałem nigdy części tej firmy, co nie znaczy, że są złe. Ja oceniam amortyzatory po charakterystyce i sposobie prowadzenia auta, a nie po kosmicznej wytrzymałości, chociaż nie ukrywam, że przynajmniej te 50 kkm powinny wytrzymać.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Witam, ja nie miałem nigdy z Kayabą problemów, a stosuje je kilku moich znajomych w swoich BMW. Musiałeś trafić na kiepski egemplarz, albo wybić go na jakiś dziurach. Widziałem przypadki, że Sachs padał po jednej dziurze, to nie znaczy, że amortyzator jest zły, musisz pamiętać, że nikt nie projektował amortyzatorów na nasze dziurawe drogi i nie należy od nich wymagać, żeby wytrzymały nie wiadomo ile na dziurawej nawierzchni. SRL nie znam, ponieważ nie ryzykowałem nigdy części tej firmy, co nie znaczy, że są złe. Ja oceniam amortyzatory po charakterystyce i sposobie prowadzenia auta, a nie po kosmicznej wytrzymałości, chociaż nie ukrywam, że przynajmniej te 50 kkm powinny wytrzymać.

Auto nie jeżdziło po dziurach.Zawsze sam polecałem firme Kayaba bo w dwoch innych autach mam te amorki i naprawde są ok.Jak widać trafił się jakiś feler.Ale powiem szczerze że firma SRL zadziwiła mnie stosunkiem ceny do jakości.Niby te z dolnej półki a tłumią bardzo dobrze i pracują bez zadnych zarzutów