Skocz do zawartości

Problemy ze spryskiwaczami...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam Pewien problem ze spryskiwaczami a mianowicie gdy wlewam płyn do spryskiwaczy to 1/2 płynu ucieka mi dziurką za przednim prawym kołem. czym to może być spowodowane??i nawet gdy ta 1/2 części płynu wejdzie to pokazuje mi się kontrolka od spryskiwaczy. Oswajam się dopiero z tą marką także proszę o wyrozumiałość że mało wiem o nim jeszcze. proszę o pomoc w tej sprawie. z Góry dzieki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

pewnie masz nieszczelny lub pęknięty zbiorniczek od płynu. On jest za prawym kołem.

możliwe , że wyskoczyła pompka lub rurka od czujnika poziomu lub rura od wlewu.

Trzeba zdjąć koło i nadkole i sprawdzić.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

U mnie nie dało się wlać płynu pod korek bo rurka odpowietrzająca miała tylko kilka cm i praktycznie przy wlaniu płynu pod korek wszystko co było w rurce wlewowej do poziomu wylotu rurki z odpowietrzenia wylewało się na ulicę.

Ostatecznie rurkę odpowietrzającą wyprowadziłem pod maskę przy wlewie płynu i mogę teraz lać pod korek.

Miałem też śmieszne zdarzenie, a mianowicie kiedy odkręcałem nadkole to nagle płyn zaczął się lać ciurkiem. A okazało się, że jeden wkręt trzymający nadkole był wkręcony w zbiorniczek. Ale o dziwo dopóki był wkręcony to nie widać było, żeby coś wyciekało na ziemię.