Skocz do zawartości

316 TI 2002 spalony prawy reflektor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

miałem mało przyjemną sytuację z prawym reflektorem a mianowicie spłonął. W piątek jeździłem do 3 nad ranem i było wszystko ok. W sobotę przed południem pojechałem zatankować. Parkując już pod domem zauważyłem dym wydobywający się szczelinami maski, gdy otworzyłem, aż nogi mi zmiękły reflektor prawy płonął od środka, szybko go ugasiłem gaśnicą proszkową. Gdy już upewniłem się, że wszystko ok odpaliłem silnik i bez świateł odwiozłem do serwisu. Silnik wszystko ok, komputer nie wskazuje innych błędów poza żarówką. Działa bez zarzutu. Mam 92.000 przebiegu. Czy ktoś z Was miał podobną sytuację i wiec dlaczego to się stało. Dodam, że żarówka nie spłonęła kable się nie spaliły, wtyk żarówki też nie, stopieniu uległa tylna część lampy. Może wiecie co mogło być przyczyną ??

Opublikowano
Ja ostatnio wymieniałem żarówkę w reflektorze i zauważyłem że wtyczka czyli to w co wkładamy żarówkę jest przy topiona lekko i to "lustro" co odbija światło tez lekko przy topione z czego nie mam pojęcia podejrzewam że może poprzedni właściciel wsadził jakiś wiejski tuning w postaci mocniejszych żarówek albo coś w tym stylu.
Opublikowano
Panowie, auto przyjechało z Niemiec od pierwszej właścicielki brak jakichkolwiek oznak wiejskiego tuningu. Czy może być tak, że żarówka nie strzeliła tylko do maxa rozgrzała i spaliła najsłabsze elementy ??
Opublikowano
właśnie sprawdziłem -żarówka 55 więc niby wszystko ok, mam straszny film teraz jeździć tym samochodem bo zmieniłem reflektor i żarówki, nadal nie wiem co było przyczyną czy może macie jakieś jeszcze pomysły