Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wymieniłem poduszki silnika m50b20,firmy Febi.Niestety wymiana nic nie poprawiła tzn. drgania silnika jak są tak były.Możliwe że się trochę zwiększyły.Cała buda jakby lekko drżała, kierownica też.Szukam przyczyny i nie wiem co jeszcze sprawdzić.

Drgania są niezależnie czy silnik ciepły , czy zimny.

BMW
Opublikowano
Witam, też przerabiałem podobny temat i liczyłem, że to poduszki. Niestety nawet jak są poduszki padnięte to silnik musi stać jak skała, jeżeli tak nie jest to przyczyna jest w silniku. Przyczyn może być wiele, wypadanie zapłonów, powypalane gniazda zaworów (widzę, że jest gaz) itd.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano

Właśnie wcześniej był gaz zwykły i bardzo możliwe że są powypalane gniazda zaworowe, tylko czy nie żarłby oleju.Nigdy nie sprawdzałem kompresji silnika.

Błędów na kompie nie ma. Świece są nowe i jak je odkręce to każda jest taka sama.Chyba że to coś z cewkami, ale mają identyczną rezystancje.

Mam jeszcze na uwadze czujnik wału korbowego, bo auto czasami ( obojętnie czy jest , czy ciepły) zapali za drugim razem.

BMW
Opublikowano
Wczoraj w nocy, kiedy było zupełnie ciemno w garażu, zauważyłem że przy każdej cewce pojawiają się regularnie, raz z lewej , raz z prawej strony niebieskie błyski, długości ok. 4 cm.Czy to jest normalne, czy jest to wina cewek, kabli ??
BMW
Opublikowano

No tak ale jedna z cewek jest nowa, marki Huco, a wszystkie fajki też są nowe.

Świece Beru nowe i uszczelka pod pokrywą zaworów nowa.Patrząc na obrotomierz , wskazówka niby równo stoi, ale dźwięk silnika nie jest równomierny i ma drgania.

BMW