Skocz do zawartości

bledy na check control

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam na wyswietlaczu kompa wyswietla mi bremslicht prufen i standliczt prufen czy jakos tak co to oznacza,i druga sprawa zakaldalem z kolega alarm i nie wiemy jak podlaczyc aby sygnalizoawal wlaczenie i wyl swaitlami lub kierunkami wie ktos jak to zrobic bo juz rece opadaj moja bmw jest z lipca 98 rok i jest to 728 i nie wiemy jak to podlaczyc.dzieki i pozdro
Opublikowano

Bremslicht prufen - brak światła stopu

Standlicht prufen - brak światła postojowego z przodu

Co do kierunku to włącznik awaryjnych działa na zasadzie podanie impulsu i zanik - awaryjne włączone i nastepne podanie i zanik impulsu awaryjne wyłączone. Niech spróbuje na włączniku kierunków, a jak nie to nie pozostaje nic jak ciągnąć przewody do samych kierunków.

Nie montowałem jeszcze w nowszych modelach, ale od tego bym zaczął a przynajmniej sprawdził i pomyślał, jak wykorzystać inne funkcje alarmu

Opublikowano
To nie sa bledy tylko masz przepalona zarowke od swiatel hamulcowych.Moze tez cos tylko nie laczyc na stykach.Drugiego nie pamietam ale cos ze swiatlami.Powodzenia

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

Hey, ja podlaczylem u siebie wlasnie pod wlacznik od swiatel awaryjnych, mialem dwa kable od alarmu na prawa i lewa strone.

Wyjelem kostke i na poczatku kontrolką napiecia 12V sprawdzilem gdzie jest napiecie, potem wlaczylem awaryjne i sprawdzilem jeszcze raz gdzie pojawilo sie napiecie przerywane (w kostce oczywiscie), ale gdzie go wczesniej nie bylo i w te miejsca wsadzilem i dziala, napoczątku walczylem ze swiatlami 2 tygodnie i nic, a jak sie wzielem do awaryjnych to mi zajelo z 5 min, a jestem zielony w tych sprawach

Pozdrawiam

• 5 lat później...