Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czym się różni TDS od TD w BMW?oprócz tego żemój nie ma intercoolera..jakbym zamontował IC i przestroił kompa to już tak jakbym miał TDSa?czy może pompa paliwa jest inna?Bo chcę jak się da zamontowac IC i przestroić kompa i jeszcze chip zamontować (sprzęgło wytrzyma przyrost 60 KM?).Z góry dzięki za pomoc. :)

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano

Sama pompa wtryskowa napewno numerami się rózni. Nie wiadomo jednak jakież to różnice wynikają po numerach w samej pompie, gdyż wewnętrznie pompy na oko są jednakowe z drobnymi różnicami. Ale Twoja pompa nie jest nowa i gdybyś ją wymienił to też nie na nowa. Więc kwestie pompy możnaby pominąć ze względu na ich częściowe zużycie. Ważne jest według mnie naprężenie spreżyny przyśpieszacza kąta wtrysku lub wyregulowanie podkładkami, ale to już chyba pompa na stół i heja. Więc można sobie darować ten temat, bo wtedy wyjdą minusy pompy.

W sterowniku wypadałoby zmienić mapę pamięci najlepiej całą, bo nie wiem do końca czy sama modernizacja dawki nie obejmuje tylko części programu zapisanego w pamięci.

Założenie chłodnicy powietrza to obowiązkowa rzecz do przerobienia w TDS.

Pytanie tylko powstaje na ile to pomoże - pamiętaj o tym, że silnik Twój ma już trochę pewnie przejechane i sam może już nie mieć takiej mocy jaką powinien mieć TD. Na takiej podstawie modernizacja, napewno coś polepszy, ale do prawdziwej mocy TDS-y i tak będzie brakowało. Chyba, że jesteś pewien stanu silnika za dobry, to wtedy życzę powodzenia.

Sprzęgło spokojnie wytrzyma, bo niczym się nie różni.

Opublikowano
to mi dało jasność że muszę sprzedać swojego TD i kupić TDSa.Dzięki serdeczne.

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif