Skocz do zawartości

316i uszkodzony moduł / sterownik elektrycznych szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Orientuje się ktoś gdzie znajduje się moduł elektrycznych szyb w e36 91-94rok? Mam problem z otwieraniem i zamykaniem szyby strona kierowcy, szyba opuszcza się i zamyka dosłownie o 2 cm po naciśnięciu i przytrzymaniu przycisku. Edytowane przez myszkoo
Opublikowano
Jeśli już na module to raz że może mieć szyba opory i nie pójdzie dalej, wtedy ściągnąć boczek drzwi, sprawdzić co się dzieje (czy się ślizgi nie wysypały itp), nasmarować. Możesz odłączyć akumulator na kilkanaście minut i po podłączeniu spróbować dojechać max w dół i górę (moduł zapamiętuje skrajne pozycje szyb i może coś mu się pomyliło).
Opublikowano

auto 91 rok. wiec moduł odpada.w którym miejscu jest przekaźnik?

szyba nie ma oporów(sprawdzone) ostatnio jak zdjąłem boczek to smaru tam nie żałowałem :) spróbuje odłączyć akumulator na chwile. dam znać jaki będzie efekt.

Opublikowano

pod kolumna kierowniczy znalazłem niebieski przekaźnik po odłączeniu szyby przestały działać wiec podejrzewam ze to ten. jest on w jakiś sposób naprawialny?

Czy to właśnie ten przekaźnik jest odpowiedzialny za to, ze szyba przy danym oporze przestaje być podnoszona(takie zabezpieczenie żeby nie spalić silnika)?