Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam bmw e39 523i 97rok i padł mi moduł świateł zrobiły się na nim najprawdopodobniej zimne luty i nie palą mi się z tyłu światła cofania i świecą na komputerze kontrolki że mam z tyłu lampki spalone elektryk stwierdził że padł model lcm teraz chciałem zapytać czy mogę zamontować nowszy moduł lcm II bo ja chyba mam ten pierwszy lcm I. Tak myślę że jak wsadzę lcm II to przy okazji bd mieć światłą do jazdy dziennej :) tylko czy podpasuje?
Opublikowano
modul LCM trzeba zaprogramowac i podczas programowania mozesz zaznaczyc opcje opcje swiatel, funkcji alarmu, centralnego zamka itd.
Opublikowano
sa spore roznice na wtyczkach przynajmniej miedzy modułem lcm2 i lcm3

te spore różnice wynikają z tego czy jest xenon czy nie

ja jak robiłem DLR to pierw chciałem mieć ori więc zamiast LCMa I kupiłem LCM II no i wtyczka nie pasowała ale na szczęście kupowałem od znajomego więc mi go wymienił na taki pod xenon by wteczka spasowała

ten znowu był walnięty - po wpięciu oświeciło się prawie wszystko i to bez kluczyka w stacyjce

to znowu mi go wymienił i ten światła oświecał prawidłowo ale na zegarach oświeciła się kontrolka od zużytych klocków hamólcowych

okazało się że w nim nie da się odblokować DLR więc wróciłem do mojego LCMa ikontrolka się nie świeci

a tak świecił ten LCM uszkodzony

http://i45.tinypic.com/war95h.jpg

Opublikowano
czyli lepiej dać sobie spokój i naprawić bądź kupić taki sam?? ja mam auto az 97 roku i poprzedni właściciel zmienił światła na xenonowe mógł też zmienić ten moduł przy zmianie świateł ? chciałem światłą dzienne bo szkoda mi właśnie xenonów :)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

kolego nie baw się w wymienianie calego modłu po pierwsze musiałbyś znaleść prawie taki sam o podobnych numerach koszt jakieś 150zł używka póżniej go zaprogramować koszt jakieś 50zł u gościa z kompem ktory się na tym zna...

Ja miałem podobny problem połowa speców elektryków w mieście pow że nie da rady tego zrobić i trzeba wymieniać ale znalazłem gościa który pow spoko da rade zrobić wymienił spalony tranzystor i po bólu koszt 80zł

Także nie słuchaj specow którzy mówią nie da rady tylko sam szukaj gościa który to zrobi 100zł w kieszeni :D pozdro