Skocz do zawartości

320d - działa 1 pilot od c.z.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam drobny problem; otóż niedawno przestał mi działąć jeden z dwóch oryginalnych kluczyków. Chodzi o to, ze nie otwiera/zamyka samochodu zdalnie. Wygląda na to, że jest rozładowana bateria. Boję się rozbierać obudowy, żeby czegoś nie uszkodzić. Może coś podpowiecie?

PS. Jeszcze jedna sprawa. Na diagnostyce pokazał się błąd /przerwa/ na podgrzewaczu płynu chłodniczego. Czy moźna się tam jakoś dostać, żeby sprawdzić połączenia, ew. grzałkę itp.?

Z góry dziekuję za podpowiedzi.

Opublikowano

GR: Proszę nie cytować w całości całego postu, zwłaszcza dopisując jedno zdanie bezpośrednio pod nim... po co tworzyć bez sensu takie tasiemcowe drzewka?

pojeździj z nim w dłuższą trasę, to się naładuje ze stacyjki.

Opublikowano

Rozkodował się. Kodowanie kluczyka zrobisz tak:

1. Wsiądź do auta i zamknij wszystkie drzwi (nie na zamek, po prostu zamknij)

2. Włóż kluczyk do stacyjki

3. Przekręć go w pozycję 1 na 3 sekundy

4. Wyjmij kluczyk

5. Wciśnij przycisk z logo BMW i trzymając go 3 razy naciśnij przycisk do otwierania/zamykania drzwi (ewentualnie odwrotnie - 1 raz otwieranie/zamykanie + 3 razy logo)

Centralny powinien zamknąć i otworzyć wszystkie drzwi.

"Czujkę" masz w okolicach lusterka, więc jak jest słaba bateria to trzymaj kluczyk jak najbliżej.

W kluczykach "nowego" typu bateria jest niewymienna i ładuje się podczas jazdy.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

albo się rozkodował albo zdechła bateria....

mi tez przestał działac pojechał do firmy z alarmami sprawdzili mi że nie wysyła żadnego sygnału

kluczyk nowego typu to jaki ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
"Czujkę" masz w okolicach lusterka, więc jak jest słaba bateria to trzymaj kluczyk jak najbliżej.

Antena centralnego zamka jest w tylnej szybie.

Bardzo możliwe, że w elektronice kluczyka jest zimny lut albo jakiś element sie urwał.

Opublikowano
kluczyk nowego typu to jaki ?

nowy (w sensie e46) to taki:

http://www.bototech.com/upload/product/3-Button%20BMW%20key.jpg

stary wyglądał tak:

http://nick.declario.com/images/bmw-key.jpg